Τι είναι αυτή η κόκκινη γραμμή στον δρόμο -Πού τοποθετήθηκε, ποιος ο ρόλος της

κόκκινη γραμμή στον δρόμο

Μια πρωτότυπη λύση εφαρμόστηκε σε δρόμο του εξωτερικού προκειμένου να ενημερώνονται οι οδηγοί για την απαγόρευση μιας επικίνδυνης συνήθειας.

Μάστιγα συνεχίζουν να αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους, με πολλούς οδηγούς να επιδεικνύουν ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι.

Αιτία πρόκλησης σφοδρών τροχαίων ατυχημάτων είναι και το παράνομο προσπέρασμα -μια συνήθεια που, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά, έχει τεράστια οπαδική βάση.

Για την καταπολέμηση του εν λόγω φαινομένου οι αρμόδιες αρχές ρίχνουν στη «μάχη» διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στηθαίων ασφαλείας και των καμερών ταχύτητας.

Σε έναν δρόμο, ωστόσο, στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μάλαγα, στον οποίο μόνο το 2023 έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, επιλέχθηκε μια διαφορετική λύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κόκκινη γραμμή στον δρόμο

Στη μέση του δρόμου A355 (περί ου ο λόγος) τοποθετήθηκε μια λεπτή κόκκινη γραμμή, στόχος της οποίας είναι να εφιστά την προσοχή των οδηγών, υπενθυμίζοντάς τους ότι απαγορεύεται το προσπέρασμα. Παράλληλα, η γραμμή φέρει τραχιά επιφάνεια, ώστε μέσω δονήσεων να υπενθυμίζεται στους οδηγούς ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη λωρίδα τους.

Όπως αναφέρουν ισπανικά ειδησεογραφικά Μέσα, η συγκεκριμένη λύση δεν προβλέπεται στον ισπανικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι μόνο σπάνιο δεν είναι οι δήμοι ή οι περιφέρειες να λαμβάνουν μέτρα τα οποία συνέχεια καταλήγουν στον ΚΟΚ.

Σημειώνεται, ότι επικουρικά στην κόκκινη γραμμή στον δρόμο A355 λειτουργούν και κάποιες ειδικές ταινίες οι οποίες προκαλούν ισχυρό θόρυβο και δονήσεις κατά τη διέλευση των οχημάτων με υπερβολική ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ