Κόβουν 4 κλήσεις το λεπτό -Πού βρίσκονται τα ραντάρ που γεμίζουν τα ταμεία

Barcelona city speed radars 1

Τα νέα ραντάρ δουλεύουν υπερωρίες και πιάνουν στον ύπνο τους παραβάτες οδηγούς, κόβοντας τέσσερις κλήσεις το λεπτό.

Η Βαρκελώνη απέκτησε 17 νέα αστικά ραντάρ και, μετά από μία μεγάλη περίοδο χάριτος, έχουν γίνει τα αγαπημένα των δημοτικών ταμείων. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ποσοστό παραβάσεων που καταγράφουν, που φτάνει κατά μέσο όρο τις 4 κλήσεις το λεπτό.

Barcelona city speed radars 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτά τα 17 ραντάρ, τα 5 βρίσκονται σε περιοχές κυκλοφορίας των 50 χλμ./ώρα και τα υπόλοιπα 12 σε διάφορες περιοχές με σχολικά ιδρύματα και όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χάριτος, η οποία διήρκεσε από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τα μέσα Ιανουαρίου που διανύουμε, συλλέχθηκαν ήδη αρκετά αξιοσημείωτα στοιχεία. Για παράδειγμα, τα ραντάρ στο Calle Muntaner και στο Calle Provenca εντόπιζαν δέκα παραβιάσεις το λεπτό.

Barcelona city speed radars 3

Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ από τότε από τα ραντάρ άρχισαν να βελτιώνονται σε μεγάλο βαθμό. Η Diari ARA διεξήγαγε μια μελέτη που αναφέρει ότι, λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς το ραντάρ στην Calle Industria, παρατηρήθηκε ότι εκδίδονται κατά μέσο όρο 4 κλήσεις ανά λεπτό. Ή 20 σε 5 λεπτά και 240 κάθε ώρα. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι, το 40% των οχημάτων που πέρασαν από αυτό το σημείο ξεπέρασαν το όριο ταχύτητας και τιμωρήθηκαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόστιμο από τα νέου τύπου ραντάρ στη Βαρκελώνη κυμαίνονται από 100 ευρώ, όταν υπερβαίνουν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο μέχρι και 20 χλμ./ώρα, έως και 600 ευρώ που είναι το μέγιστο. Οι οδηγοί που ξεπερνούν το όριο ταχύτητας κατά 20-30 χλμ./ώρα θα τιμωρούνται με 300 ευρώ και δύο βαθμούς ποινής.

Barcelona city speed radars 5

Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό κλήσεων των ραντάρ στη Βαρκελώνη, είναι αξιοσημείωτα μεγάλο από το 2019. Η El Pais αναφέρει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο ετήσιος μέσος όρος των κλήσεων από ραντάρ είναι 386.000. Δηλαδή 1.060 την ημέρα. Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί το 2023 με την άφιξη των νέου τύπου ραντάρ.

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό όμως, είναι ότι η πιο «παραγωγική» χρονιά σε κλήσεις ήταν το 2020, χρονιά που χαρακτηρίστηκε από περιορισμούς στις μετακινήσεις λόγω πανδημίας του κορωνοϊού. Επιβλήθηκαν 1.587 ημερησίως, επειδή, σύμφωνα με τις αρχές, ο περιορισμός των μετακινήσεων μείωσε την κυκλοφοριακή συμφόρηση και αύξησε την ταχύτητα κυκλοφορίας στη Βαρκελώνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ