Πέρασε το όριο ταχύτητας και έφαγε απίστευτη κλήση 1,33 εκατ. ευρώ -Πού «κόπηκε» το πρόστιμο-μαμούθ

Πρόστιμο μαμούθ για υπερβολική ταχύτητα

Η παραβίαση των ορίων ταχύτητας τιμωρείται αυστηρά στον δυτικό κόσμο, ωστόσο το πρόστιμο μαμούθ που κλήθηκε να πληρώσει ένας οδηγός φαντάζει και είναι απίστευτο.

Το υψηλότερο ίσως πρόστιμο που έχει καταγραφεί ποτέ επίσημα σε ολόκληρο τον κόσμο ενημερώθηκε ότι πρέπει να πληρώσει ένας οδηγός από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, συγκεκριμένα από την πολιτεία Georgia των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Αμερικανό Connor Cato ο οποίος πιάστηκε από ραντάρ ταχύτητας της πολιτείας της Georgia να οδηγεί με ταχύτητα της τάξης των 145 χλμ./ώρα με το όριο στον συγκεκριμένο δρόμο να βρίσκεται στα 88,5 χλμ./ώρα (55 μίλα/ώρα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Cato ήξερε ότι θα πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο για την παρανομία του, όμως σίγουρα δεν περίμενε να δει το άκρως εξωφρενικό ποσό του 1,33 εκατ. ευρώ όταν πήρε στα χέρια του την ηλεκτρονική κλήση.

Ο Αμερικανός επικοινώνησε με την τοπική Αστυνομία για να εξακριβώσει αν έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος αφού το μέγιστο ποσό σε ανάλογο διοικητικό πρόστιμο στην εν λόγω πολιτεία δεν υπερβαίνει τα 1.000 δολάρια Αμερικής (949 ευρώ) συν όποια άλλα έξοδα ορίσουν οι αρμόδιες αρχές.

Η αρνητική απάντηση που πήρε ο Cato τον σόκαρε ακόμη περισσότερο αφού ο Αμερικανός έπρεπε είτε να πληρώσει το πρόστιμο είτε να εμφανιστεί σε τοπικό δικαστήριο που θα του ανακοίνωνε την ποινή του.

Με το πρόστιμο μαμούθ να γίνεται είδηση που καλύφθηκε από πολλά αμερικάνικα μέσα και πέρασε και στην Ευρώπη, και τον Cato να χρησιμοποιεί και δικηγόρο, η αστυνομία της αμερικάνικης πολιτείας προχώρησε σε ανακοίνωση-διευκρίνιση, σύμφωνα με την οποία δεν θα πληρώσει τελικά το ασύλληπτο ποσό που αναγραφόταν στην ηλεκτρονική κλήση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Αστυνομία το ποσό του 1,33 εκατ. ευρώ είναι ένα ψεύτικο ποσό που αναπαράγεται αυτόματα στην ηλεκτρονική κλήση που πήρε ο Cato από το σύστημα διαχείρισης, στην περίπτωση που ο παραβάτης οδηγός ξεπεράσει κατά πολύ το νόμιμο όριο ταχύτητας και χαρακτηριστεί ως «super speeder».

Για τους super speeders δεν υπάρχει συγκεκριμένο διοικητικό πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσουν. Αυτό που όμως που υποχρεούνται να κάνουν είναι να παρουσιαστούν σε δικαστήριο όπου θα τους ανακοινωθεί η ποινή τους.

Η τοπική Αστυνομία διευκρίνισε επίσης ότι το ύψος του ποσού που αναγράφεται στις ηλεκτρονικές κλήσεις που δίνονται στους super speeders ήταν ένα ποσό που καθορίστηκε από τους προγραμματιστές του συστήματος, οι οποίοι επέλεξαν το ανώτερο δυνατό (999.999 δολάρια) συν τις όποιες άλλες χρεώσεις το συνοδεύουν.

Το τελικό πρόστιμο για τον Cato θα το ορίσει δικαστής με τον Αμερικανό να πρέπει να εμφανιστεί σε δικαστήριο στις 21 Δεκεμβρίου και στη χειρότερη των περιπτώσεων δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 9.500 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ