Κλεμμένο Toyota RAV4 ταξίδεψε από τo Βέλγιο στη Ρουμανία για να πουληθεί ως μεταχειρισμένο

κλεμμένα αυτοκίνητα

Με τις ελλείψεις στα microchips να επηρεάζουν τους χρόνους παράδοσης στα καινούργια αυτοκίνητα και τις τιμές των μεταχειρισμένων να αυξάνονται εκθετικά, οι κλοπές αυτοκίνητων από τη Δυτική Ευρώπη αποτελούν, πλέον, ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του εικονιζόμενου Toyota RAV4.

«Λαβράκι» έβγαλε το μητρώο αυτοκινήτων της Ρουμανίας τις προηγούμενες ημέρες, μέσα από έναν απλό τεχνικό έλεγχο ενός Toyota RAV4 που έφτασε στην τοπική αγορά σαν εισαγόμενο προκειμένου να διατεθεί ως μεταχειρισμένο. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του οχήματος από την κρατική αρμόδια υπηρεσία, ο τεχνικός ανακάλυψε μια αναντιστοιχία στο βιβλίο συντήρησης του ιαπωνικού SUV και η πιο αναλυτική έρευνα που ακολουθήθηκε έφερε στην επιφάνεια τον παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota RAV4

Όπως διαπιστώθηκε, το Toyota RAV4 είχε κλαπεί από το Βέλγιο σχετικά πρόσφατα και σκοπός του κυκλώματος που το είχε «εισάγει» ήταν να το διοχετεύσει σε τρίτες χώρες. Οι αρχές του Ρουμανίας τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως η χώρα τους, όπως και άλλες περιοχές των Βαλκανίων, αποτελούν τους κύριους αποδέκτες κλεμμένων αυτοκινήτων από τη Δυτική Ευρώπη, τα οποία προορίζονται για την Τουρκία ή άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής όπου η ζήτηση για πολυτελή οχήματα σε χαμηλές τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταθερά μεγάλα ποσοστά διακίνησης κλεμμένων οχημάτων διατηρούν και τα λιμάνια της Ιταλίας, όπου μέσω αυτών, πολλά από αυτά προωθούνται σε περιοχές της Βορείου Αφρικής. Μάλιστα πριν δύο χρόνια, οι αρχές της Ιταλίας είχαν κατασχέσει πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα σε κοντέινερς, τα οποία προέρχονταν από τον Καναδά.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ