Τι γίνεται αν χάσω το βιβλίο service του αυτοκινήτου μου;

service αυτοκινήτου

Σαν κόρη οφθαλμού πρέπει να φυλάει ο οδηγός τα βιβλίο service, μιας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χαρτιά του αυτοκινήτου μας. Σε περίπτωση, όμως, που χαθεί, γίνεται να επανεκδοθεί;

Το βιβλίο συντήρησης, ή αλλιώς book service, είναι ένα από τα σημαντικότερα «χαρτιά» του αυτοκινήτου μας, μιας και εκεί καταγράφεται το ιστορικό των εργασιών που έχει περατωθεί (ημερομηνία και αριθμός χιλιομέτρων), παρέχοντας παράλληλα ενημέρωση στον ιδιοκτήτη για την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση.

Το book service διατίθεται από τη στιγμή που αγοραστεί το αυτοκίνητο, με την αντιπροσωπεία να σημειώνει τις εργασίες που καλύπτονται από την εγγύηση.

Παράλληλα, θεωρείται κομβικής σημασίας για τη μεταπώληση του οχήματος, δεδομένου ότι σε αυτό καταγράφεται η συνέχεια των χιλιομέτρων, πιστοποιείται η κατάσταση του αυτοκινήτου, και παρέχεται ξεκάθαρη εικόνα στους υποψήφιους αγοραστές για το αν έχουν «γυριστεί» τα χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση, μάλιστα, που δεν υπάρχει το σχετικό βιβλιαράκι, καλό είναι να μην αγοράσεις το αυτοκίνητο, καθώς μπορεί να έχει «χαθεί» εσκεμμένα, ώστε να αποκρυφτούν τόσο τα πραγματικά χιλιόμετρα όσο και οι βλάβες.

book service

Τι γίνεται αν χάσω το βιβλίο συντήρησης;

Η σημασία του book service – πόσω μάλλον - όταν αυτό είναι εξονυχιστικά ενημερωμένο – είναι μεγάλη, και ως εκ τούτου οφείλουμε να το φυλάμε… σαν κόρη οφθαλμού.

Παρά τις ισχυρές συστάσεις, όμως, των αντιπροσωπειών για φύλαξη του βιβλίου service, είναι αρκετοί αυτοί που το χάνουν - για παράδειγμα κατά τον καθαρισμό του αυτοκινήτου τους.

Η απώλεια του book service δεν πρέπει να το τρομάζει, διότι όλα τα σέρβις που γίνονται σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία αποθηκεύονται σε αρχείο, το οποίο είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο υπό τη μορφή ενός συγκεντρωτικού report. Όσοι, ωστόσο, θέλουν να γίνει τοποθέτηση σφραγίδων, τότε καλούνται να επισκεφτούν, ξεχωριστά, όλα τα συνεργεία όπου περατώθηκαν οι εργασίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση, τέλος, που κάποιες συντηρήσεις έχουν γίνει σε ανεξάρτητα συνεργεία, τότε από το αρχείο του εξουσιοδοτημένου επισκευαστή θα λείπουν πολλές από τις εργασίες που έχουν προηγηθεί, κάτι που σημαίνει ότι το report θα είναι ελλιπές, βλάπτοντας τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ