Οι κλέφτες των τροχών «χτύπησαν» ξανά -Ολοκαίνουργια αυτοκίνητα έμειναν χωρίς ζάντες

κλοπές τροχών από αυτοκίνητα

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές τροχών αυτοκίνητων, με τις συμμορίες να βάζουν στο στόχαστρο ακόμα και τα ΙΧ που βρίσκονται έξω από αντιπροσωπείες.

Σε κατάσταση σοκ έχουν περιέλθει τους τελευταίους μήνες δεκάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στη χώρα μας, οι οποίοι αντίκρισαν τα πολύτιμά τετράτροχα περουσιακά τους στοιχεία να έχουν «ρημαχθεί» από συμμορίες.

Πρόκειται για το φαινόμενο της αφαίρεσης πολύτιμων εξαρτημάτων από τα αυτοκίνητα, το οποίο δεν σημειώνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

κλοπές τροχών από αυτοκίνητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα κράτη όπου η κλοπή εξαρτημάτων γνωρίζει μεγάλη έξαρση είναι και η Πολωνία, όπως στοιχειοθετείται από ένα πλήθος περιστατικών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Πρόσφατα, μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές της της χώρας της Κεντρικής Ευρώπης πέρασαν χειροπέδες σε δύο γυναίκες και έναν άνδρα που ρήμαξαν όλους τους τροχούς πέντε ολοκαίνουργιων Opel Astra τα οποία μόλις είχαν παραδοθεί από το εργοστάσιο και ήταν σταθμευμένα στον προαύλιο χώρο αντιπροσωπείας στο Ρίμπνικ, πόλη της Νότιας Πολωνίας.

Η σπείρα «χτύπησε» την αντιπροσωπεία τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 9 Μαρτίου. Όλη τη δουλειά έκανε ένα μέλος της τριμελούς σπείρας το οποίο εισέβαλε στον προαύλιο χώρο αφαιρώντας συνολικά 20 ζαντολάστιχα.

κλοπές τροχών από αυτοκίνητα

Παράλληλα, ο αδέξιος τρόπος με τον οποίο έγινε η αφαίρεση των ελαστικών, συνετέλεσε στην πρόκληση και άλλων ζημιών στα αμαξώματα των γερμανικών οικογενειακών μοντέλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά την κλοπή των ελαστικών, οι αστυνομικές αρχές εκκίνησαν έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν και τα τρία μέλη της συμμορίας, προχωρώντας στη σύλληψή τους. Παράλληλα, βρέθηκαν πολλοί από τους τροχούς που είχαν κλαπεί από τα Astra.

Σημειώνεται ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των αφαιρεθέντων τροχών, ανήλθαν σε 60.000 ζλότι Πολωνίας, δηλαδή 12.750 ευρώ με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ