«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Πότε θα καταβληθούν τα ποσά των επιδοτήσεων;

electric-car-money11

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής αρκετοί ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα δουν τα χρήματα της επιδότησης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το «χρώμα» του χρήματος αναμένεται να δουν πολύ σύντομα εκατοντάδες, είναι πολύ πιθανό και χιλιάδες, ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, scooters, μικροαυτοκινήτων αλλά και ποδηλάτων οι οποίοι έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους πριν από πολλούς μήνες οι οποίες και έχουν εγκριθεί αλλά ποτέ δεν τους καταβλήθηκε το ποσό της επιδότησης που τους αναλογεί.

Ο λόγος της καθυστέρησης οφείλεται στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η οποία δημιούργησε αρκετά λειτουργικά προβλήματα κυρίως στην εξόφληση των αιτήσεων επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα η τελευταία Απόφαση πληρωμής επιδοτήσεων ηλεκτρικών οχημάτων προσδιορίζεται λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2023 και έκτοτε κανένας δεν έχει λάβει ούτε ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr η πρώτη Απόφαση πληρωμής της νέας κυβέρνησης μεγάλου αριθμού αιτήσεων από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο υπογραφής της στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η οποία στη συνέχεια πρέπει να αποσταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να συνυπογραφεί από τον συναρμόδιο Υπουργό και εν τέλει να καταβληθούν τα χρήματα από το ταμείο του ΥΠΕΝ. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2023 όποτε και λήγει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» καθώς το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οπότε και η Αποφάσεις των πληρωμών θα εγκρίνονται μόνο από ένα Υπουργείο και η εξόφληση των αιτήσεων επιδότησης θα είναι άμεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βασικός στόχος αποτελεί το γεγονός να έχουν εξοφληθεί όλοι οι αιτούντες του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» έως τα τέλη του 2023 όποτε και λήγει και επίσημα το πρόγραμμα ασχέτως αν οι νέοι υποψήφιοι αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και scooters δεν μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στο online σύστημα καθώς έχουν εξατνληθεί οι πόροι του εδώ και δύο μήνες...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ