Νέο «χτύπημα» από τους Τούρκους: Το εργοστάσιο που αλλάζει τις ισορροπίες -Τι θα κατασκευάζει

Togg εργοστάσιο

Λίγο πριν οι Τούρκοι προσφύγουν στις κάλπες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε το νέο μεγάλο εγχείρημα της TOGG, που υλοποιείται σε συνεργασία με μεγάλη κινεζική εταιρεία.

Την επόμενη μεγάλη του κίνηση ετοιμάζει ο Ερντογάν, με στόχο την υλοποίηση του οράματός του που αφορά στην εδραίωση της Τουρκίας ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητικές δυνάμεις του πλανήτη.

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την εμπορική διάθεση του πρώτου Made in Turkey ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η Τουρκία έθεσε τα θεμέλια για την κατασκευή ενός εργοστασίου κατασκευής μπαταριών οι οποίες θα ενσωματώνονται στα μοντέλα της TOGG.

Οι βάσεις για την ανέγερση του εργοστασίου τέθηκαν την περασμένη Δευτέρα, 24 Απριλίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην περιφέρεια Γκεμλίκ, στην επαρχία της Προύσας, παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εργοστάσιο θα απλώνεται σε μια έκταση 607.000 τ.μ. και θα συνορεύει με την παραγωγική μονάδα της TOGG όπου παίρνουν σάρκα και οστά τα αυτοκίνητά της.

«Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με στόχο να μετατρέψουμε την Τουρκία σε έναν κόμβο παραγωγής της Ευρώπης στους τομείς της φόρτισης και των τεχνολογιών, παράλληλα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Η εταιρεία που θα κατασκευάζει τις μπαταρίες θα ονομάζεται “Siro” και αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ της TOGG και του Κινέζου κατασκευαστή μπαταριών Farasis. Η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας είναι προγραμματισμένη για το 2024, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο.

εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπογραφές μεταξύ της TOGG και της Farasis για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου «έπεσαν» το 2020. Ένα χρόνο αργότερα οι δύο εταίροι ίδρυσαν τη Siro που εκτός από τις μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα δραστηριοποιείται στην παροχή λύσεων αποθήκευσης ενέργειας για ΑΠΕ, για δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, για σταθμούς φόρτισης, αλλά και για κατοικίες.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, η Siro είναι αποφασισμένη να εξελιχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου, στοχεύοντας σε ετήσια παραγωγική ικανότητα 20 GWh, η οποία έως το 2035 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στις 50 GWh. Η Siro αναφέρει ότι οι τεχνολογίες που θα παράγει θα εξάγονται σε περίπου 120 χώρες ανά τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του αυτοκινητικού ενδιαφέροντος λόγω του λανσαρίσματος του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Πρόκειται για το μικρομεσαίο SUV T10X της TOGG που φέτος θα παραχθεί σε 28.000 μονάδες (έναντι του αρχικού σχεδίου των 12.000 οχημάτων) λόγω της τεράστιας ζήτησης που έχει γνωρίσει.

TOGG T10X
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ