Κίνδυνος-Θάνατος τα συμβατικά ελαστικά στο χιόνι (Video)

Χειμερινά Ελαστικά

Τα θερινά ελαστικά, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, αποτελούν την ενδεδειγμένη λύση για τους περισσότερους μήνες του χρόνου, όμως, σε ακραίες καιρικές συνθήκες και σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνα.

Κάθε ελαστικό σχεδιάζεται για χρήση σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης και θερμοκρασίες και το video που ετοίμασαν οι άνθρωποι του καναλιού «Tyre Reviews» στο Youtube, το αποδεικνύει με το παραπάνω, ρίχνοντας άπλετο φως στις τεράστιες διαφορές στην απόδοση κάθε ελαστικού.

Σε μια απόλυτα χιονισμένη πίστα και με τις θερμοκρασίες κοντά ή και κάτω από το μηδέν, οι άνθρωποι του «Tyre Reviews» φέρνουν αντιμέτωπα τρία χαρακτηριστικά ελαστικά της Michelin, με το καθένα να αποτελεί εξαιρετική πρόταση για την κατηγορία στην οποία ανήκει: το αμιγώς χειμερινό X Ice Snow, το Pilot Sport All Season 4 και το καλοκαιρινό Pilot Sport 4 S.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δοκιμασίες που υποβάλλονται τα τρία ελαστικά έχουν ως στόχο να εξετάσουν την πρόσφυση που προσφέρουν κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης από στάση και τις επιβράδυνσης, τη δυνατότητα που δίνουν στον οδηγό τους να ξεκινήσει από στάση σε ανηφόρα, αλλά και την συνολική απόδοση και αίσθηση που δίνουν σε αυτόν που κάθεται πίσω από το τιμόνι όταν ο τελευταίος πιέζει το αυτοκίνητο στο όριο γράφοντας γύρους στη χιονισμένη πίστα δοκιμών.

Έχοντας ειδική χάραξη για την αντιμετώπιση αυτών των συνθηκών με ασφάλεια αλλά και μίγμα γόμας που λειτουργεί σε αυτές τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, το αμιγώς χειμερινό Michelin X Ice Snow είναι και εκείνο που ξεχωρίζει φυσικά σε αυτό το «συγκριτικό» αποτελώντας παράλληλα το σημείο αναφοράς, τόσο για τις μικρές αποστάσεις που χρειάζεται για να επιταχύνει και να επιβραδύνει το αυτοκίνητο, όσο και για την πλευρική πρόσφυση που προσφέρει κατά τη διάρκεια του γρήγορου γύρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο τα πολλά και διαφορετικά «σενάρια» οδήγησης και συνθηκών που προσπαθεί να συνδυάσει στην απόδοση του, το Pilot Sport All Season 4 τα καταφέρνει εντυπωσιακά καλά, όπως παραδέχεται και ο δοκιμαστής, με χάραξη που δεν διαφέρει πολύ έναντι εκείνης του καλοκαιρινού, αλλά με μεγάλη διαφορά στο μίγμα της γόμας του.

Από την άλλη το Michelin Pilot Sport 4 S, ένα από τα κορυφαία καλοκαιρινά ελαστικά που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, δείχνει χωρίς... καμία προσπάθεια πόσο «απεχθάνεται» την κίνηση στο χιόνι, κάτι απόλυτα λογικό για τις προδιαγραφές της γόμας αλλά και της χάραξης του.

Με το αυτοκίνητο σχεδόν ανεξέλεγκτο μας δείχνει επίσης πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνουμε υπόψη την αλλαγή των καλοκαιρινών ελαστικών μας με ένα σετ, τουλάχιστον, «τεσσάρων εποχών» εφόσον μένουμε σε περιοχή που αντιμετωπίζουμε με μεγάλη συχνότητα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή και χιόνι κατά το χειμώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το εντυπωσιακό video μαζί με τα επί μέρους αποτελέσματα για το κάθε ελαστικό της Michlein στο ακόλουθο video.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ