Ρεκόρ κίνησης σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας -Τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες

Κίνηση αυτοκινήτων

Δεν έχει προηγούμενο το κυκλοφοριακό χάος που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον Κίμωνα Λογοθέτη.

Σε πρωτοφανή ταλαιπωρία υποβλήθηκαν τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου οι οδηγοί που κινούνταν επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου καταγράφηκε «ιστορικό ρεκόρ» κίνησης, όπως ανέφερε ο Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης, μιλώντας στο carandmotor.gr.

Εξήγησε ότι το ρεκόρ… ταλαιπωρίας για τους οδηγούς στη Συγγρού σημειώθηκε στις 8.30 π.μ. όταν οι ανιχνευτές της Περιφέρειας Αττικής «έγραψαν» μέση ωριαία ταχύτητα 10-12 χλμ. 

Κίμωνας Λογοθέτης
Κίμων Λογοθέτης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι κυκλοφοριακή ασφυξία υφίστατο και στα 6,2 χλμ. της Συγγρού, δηλαδή από το Ευγενίδειο Ίδρυμα έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ επισήμανε ότι τελευταία φορά που καταγράφηκαν αντίστοιχα κυκλοφοριακά δεδομένα στον κεντρικό δρόμο ήταν όταν είχε επισκεφτεί την Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είχαν επιβληθεί.

συγγρού

Αναφορικά με τους λόγους που δημιούργησαν το κυκλοφοριακό χάος στη Συγγρού, εστίασε στη βροχή που ξέσπασε στην πρωτεύουσα. «Υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, πολλοί οδηγοί που κινούνται με τα ΜΜΜ ή δίκυκλα, επιλέγουν τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το οδικό δίκτυο», ανέφερε στο carandmotor.gr ο Κίμων Λογοθέτης, προσθέτοντας ότι οι κυκλοφοριακές συνθήκες ήταν δυσμενείς όχι μόνο στη Συγγρού, αλλά και σε όλο το δίκτυο οδικών αξόνων που συνδέει το Φαληρικό Δέλτα και το Μαρούσι και περιλαμβάνει άξονες όπως η Καλλιρρόης/Αρδηττού, η Βασιλίσσης Σοφίας, και η Κηφισίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συμφόρηση υπήρχε από το Φαληρικό Δέλτα μέχρι και το άγαλμα του Σπύρου Λούη, στο Μαρούσι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με μεγάλη υπομονή, σύμφωνα με τον Κίμωνα Λογοθέτη, χρειάστηκε να εξοπλιστούν επίσης όσοι κινούνταν και στον Κηφισό, και δη στο ρεύμα προς Πειραιά, στο κομμάτι από την Κηφισιά έως την Ιερά Οδό.

κίνηση στους δρόμους

Αντίξοες ήταν οι κυκλοφοριακές συνθήκες -μεταξύ αλλων- στην Αθηνών από το Χαϊδάρι έως τη λεωφόρο του Νάτου, στο Σχιστο, στο ρεύμα προς Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, όπως και στη Μεσογείων, την Ποσειδώνος και τη Βάρης-Κορωπίου.

Από την άλλη, ο Δακτύλιος σύμφωνα με τον Κίμωνα Λογοθέτη, δείχνει ότι λειτουργεί, με τους ελέγχους να έχουν επιφέρει μείωση της κυκλοφορίας εντός των ορίων του, αν και η κυκλοφορία διοχετεύεται σε γειτνιάζοντες οδικούς άξονες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται.

Εξήγησε ότι η Περιφέρεια είχε προβλέψει την εμφάνιση μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων μετά το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου και μέχρι τις γιορτές, με την κίνηση σύμφωνα με τον ίδιο να αναμένεται να κορυφωθεί το δεύτερο 10ημερο του Δεκεμβρίου «όταν και θα γίνει το αδιαχώρητο, λόγω των γιορτών που επιφέρουν έντονη εμπορική δραστηριότητα και ενίσχυση των αναγκών τροφοδοσίας των καταστημάτων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κέντρο Διαχείρισης κυκλοφορίας

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ