Δείτε πώς κατασκευάζονται τα νέα λεωφορεία που θα βγουν στους δρόμους της Ελλάδας -Πότε έρχονται στη χώρα μας

Λεωφορείο Ελλάδα

Στην υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής της Yutong βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών για να ελέγξει από κοντά το ηλεκτρικό λεωφορείο που θα αφιχθεί στη χώρα μας.

Νέα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βελτιώνοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του στόλου των αστικών συγκοινωνιών των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας.

Πρόκειται για τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία μήκους 12 μέτρων της κινεζικής YUTONG BUS η οποία επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τις πρώτες παραδόσεις τους να αναμένονται μέσα στους προσεχείς μήνες.

 Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς με τον Shen Zhanchu, Vice Chairman of Yutong International Co., Ltd. and General Manager of High-end and Overseas Products Division of Yutong Bus
Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς με τον Shen Zhanchu, Vice Chairman of Yutong International Co., Ltd. and General Manager of High-end and Overseas Products Division of Yutong Bus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγραψε το carandmotor.gr, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, μαζί με στελέχη της Επιτροπής Παραλαβής Λεωφορείων και Παρελκόμενων του διαγωνισμού, επισκέφτηκαν της εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Zhengzhou της Κίνας, με στόχο να ελέγξουν το πρότυπο ηλεκτρικό λεωφορείο και να διαπιστωθεί αν πληροί τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ξιφαρά, διαπιστώθηκε ιδίοις όμμασι ότι το λεωφορείο όχι μόνο πληροί της προδιαγράφες, αλλά παράγεται και σε μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής που εξασφαλίζει την ποιοτική κατασκευή όλων των λεωφορείων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων εκκινεί η διαδικασία της παραγωγής του συνόλου των 250 νέων λεωφορείων, με στόχο να παραδοθούν έγκαιρα ώστε να είναι διαθέσιμα για το επιβατικό κοινό Αθήνας και Θεσσαλονίκης στα τέλη Απριλίου.

Σε βίντεο (δείτε το παραπάνω) που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του κ. Ξιφαρά στo Youtube, μπορούμε να δούμε τα στάδια κατασκευής του ηλεκτρικού λεωφορείου, αλλά και να συστηθούμε με τις παρελκόμενες συσκευές, δηλαδή τον φορτιστή και την κινητή μονάδα έκτακτη φόρτισης των οχημάτων. Επίσης, η ελληνική αποστολή έκατσε στο εσωτερικό του λεωφορείου, ενώ παρακολούθησε την κυκλοφορία του οχήματος σε πίστα δοκιμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο κ. Ξιφαράς επισήμανε ότι το υπουργείο προχωρά στην ολοκλήρωση και των υπόλοιπων τμημάτων του τρέχοντος διαγωνισμού, και εργάζεται για την προετοιμασία του επόμενου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ