Αυτό είναι το 1ο ηλεκτρικό λεωφορείο με τα χρώματα της Ελλάδας -Πέρασε τα τελικά τεστ

yutong111

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών μετέβη στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα.

Στα κεντρικά γραφεία της Yutong και ειδικότερα στην πόλη Zhengzhou Henan στην Κίνα έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς μαζί με στελέχη από το Υπουργείο αλλά και από την ΟΣΥ, ώστε να παρευρεθούν στην τελικήεπιθεώρηση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου της κινεζικής εταιρείας το οποίο φέρει τα χρώματα της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ).

Όπως μπορείτε να διακρίνεται και στη φωτογραφίες στον πίνακα όπου αναγράφονται τα στοιχεία του δρομολογίου η κινεζική εταιρεία είχε γράψει στα ελληνικά «Καλώς ήρθατε στο Yutong» ενώ ακριβώς από πάνω υπήρχε η αριθμητική ένδειξη «1234».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λεωφορείο με τα χρώματα της ΟΣΥ δοκιμάστηκε στην πίστα της Yutong τόσο για την απόδοσή του όσο και για την κίνησή του σε δρόμους με έντονη κλίση. Το ηλεκτρικό λεωφορείο με τα ελληνικά χρώματα σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr κατάφερε να περάσει με επιτυχία όλα τα τεστ!

Στην άλλη φωτογραφία εμφανίζεται ο κ. Ξιφαράς μαζί με κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Yutong στην κεντρική είσοδο του κτιρίου όπου βρίσκεται και μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη στην οποία αναγράφεται ότι: «Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών της Ελλάδος έχει επισκεφθεί την Yutong

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Κίνα επιβιβάστηκαν και ταξίδεψαν με τα διάσημα τρένα υπερταχείες που κινούνται με ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα!

Το λεωφορείο που δοκιμάστηκε με τα χρώματα της ΟΣΥ είναι το μοντέλο E12 το οποίο και είναι αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μηδενικών εκπομπών της Yutong μήκους 12,17 μέτρων. Λειτουργεί στην Ευρώπη για περισσότερα από πέντε χρόνια και στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2017. Μοιράζεται την ίδια γραμμή παραγωγής με όλα τα άλλα ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με άλλα 130.000 ηλεκτρικά λεωφορεία της μάρκας παγκοσμίως. Διατίθεται είτε σε μονόπορτες είτε σε διπλές πόρτες και είναι ιδανικό για στενούς δρόμους σε μεγαλουπόλεις. Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο Ε12 μπορεί να εξοπλιστεί με εκτεταμένο ράφι αποσκευών για χρήση στο αεροδρόμιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ηλεκτρικό λεωφορείο

Το Ε12 είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες 422 kWh, οι οποίες ανάλογα με συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να προσδώσουν μια αυτονομία άνω των 370 χιλιομέτρων.

Η εμπειρία του οδηγού και των επιβατών είναι απαράμιλλη, με τον πλήρη ηλεκτρικό κλιματισμό να συμπληρώνει την ήρεμη εμπειρία των μετακινήσεων. Χωρίς κραδασμούς ή θόρυβο κινητήρα, το σαλόνι βελτιώνεται περαιτέρω με φωτισμό LED και ξεχωριστά σημεία φόρτισης USB.

Το εργοστάσιο έχει μεγάλη ευελιξία για την παραγωγή προσαρμοσμένων εσωτερικών χώρων και προδιαγραφών για συγκεκριμένες απαιτήσεις χειριστή.

Ηλεκτρικό λεωφορείο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με το σύστημα ηλεκτρικής ασφάλειας. Αυτό το κορυφαίο σύστημα στην αγορά βασίζεται στα εγγενή χαρακτηριστικά ασφαλείας των μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου. Οι μπαταρίες τοποθετούνται σε ειδικούς προστατευτικούς κλωβούς ώστε να μειώνονται στο ελάχιστο τα πιθανά προβλήματα από κάποια σύγκρουση, όπου περικλείονται με σύστημα προστασίας από άζωτο καθώς και θερμικό επιβραδυντικό υλικό.

Με πάνω από 28 δισεκατομμύρια χιλιομέτρων εμπειρία λειτουργίας μηδενικών εκπομπών, τα οχήματα έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί αξιόπιστα σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ