Δείτε πώς κατασκευάζεται το αυτοκίνητο του Ερντογάν -Εντυπωσιακό βίντεο

togg εργοστάσιο

Το πρώτο Made in Turkey ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει ήδη αποκτήσει τεράστια οπαδική βάση συναρμολογείται σε υπερσύχρονες εγκαταστάσεις.

Δεν έχει προηγούμενο η ζήτηση που γνωρίζει το TOGG T10X, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας που έχει τιμή εκκίνησης 953.000 τουρκικές λίρες, δηλαδή 46.892 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Οι τιμές του μήκους 4,6 μέτρων ηλεκτρικού SUV ανακοινώθηκαν στις 14 Μαρτίου και έκτοτε, το μοντέλο έχει αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς οπαδούς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες, η πλατφόρμα της TOGG έλαβε περίπου 200.000 προπαραγγελίες, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

TOGG αυτοκίνητο εργοστάσιο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυτοκινητοβιομηχανία, βέβαια, είναι ανήμπορη να ικανοποιήσει όλους τους φίλους του SUV, λόγω της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της. Η «τρέλα», ωστόσο, που επικρατεί για το SUV την ανάγκασε να αυξήσει τον αριθμό των μοντέλων που θα παραδοθούν εντός του 2023 από τις 12.000 μονάδες στις 20.000.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή του TOGG T10X εγκαινιάστηκε στις 29 Οκτωβρίου του 2022, ανήμερα της 99ης επετείου από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας. Εκ των πρωταγωνιστών της εκδήλωσης ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως το εγχείρημα της TOGG.

TOGG ερντογάν

Το μοντέλο κατασκευάζεται στην περιφέρεια Gemlik της επαρχίας Προύσας, σε εγκαταστάσεις που, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, είναι υπερσύγχρονες, μιας και εφαρμόζονται οι πιο εξελιγμένες κατασκευαστικές μέθοδοι. H συνολική έκταση του εργοστασίου φτάνει τα 1,2 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και απασχολούνται περίπου 4.300 εργαζόμενοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το TOGG T10X αρχικά θα κατασκευαστεί ως πισωκίνητο με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας είτε 52,4 kWh, είτε 88,5 kWh και αυτονομία 314 ή 523 χλμ. αντίστοιχα.

Προσώρας είναι διαθέσιμο μόνο στην Τουρκία, αλλά εντός του 2024 η γειτονική χώρα θα επιδιώξει να το εξάγει σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ