Έρχονται κατασχέσεις αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για τους... γρήγορους της ασφάλτου -Τι αλλάζει

kontres1

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε πως θα κατάσχονται τα οχήματα των οδηγών που συμμετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου για τα μέτρα που έρχονται ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια αλλά και για τους ατίθασους οδηγούς και τις νέες ποινές που ετοιμάζονται μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε ότι ειδικά για τις κόντρες που οι νέοι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και τη ζωή των περαστικών εξετάζονται πολύ βαριές ποινές και θα φτάσουν στο σημείο να κατάσχονται τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούν όσοι μετέχουν σε κόντρες και είναι υπότροποι!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο μπαράζ των ελέγχων που πραγματοποίησε η Τροχαία τρεις συνεχόμενες ημέρες στην Παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου όπου βεβαιώθηκαν εκατοντάδες παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι: «Είχαμε δύο πολύ επιτυχημένες επιχειρήσεις στην παραλιακή χθες και προχθές σε αυτό το ακατανόητο, το αυτοκτονικό γεγονός, το να πηγαίνουν άνθρωποι και νέα παιδιά και να κάνουν κόντρες και να βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και τη ζωή των περαστικών, να δημιουργούν την ηχορύπανση που δημιουργούσαν. Η Ελληνική Αστυνομία έκανε εκτεταμένους ελέγχους, έκανε αρκετές συλλήψεις, βεβαίωσε παραβάσεις και θέλω να πω ότι αυτού του είδους οι κινήσεις, με το σχεδιασμό τον σωστό που απαιτούν, θα είναι κινήσεις που θα επαναλαμβάνονται μέχρι να εμπεδώσουν όλοι ότι πλέον δεν είναι πράγματα αυτά με τα οποία μπορούμε να παίζουμε. Ό,τι απαγορεύεται, απαγορεύεται. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε ορισμένους να θεωρούν ότι ένας δημόσιος δρόμος ευρείας κυκλοφορίας, που έχει δικαίωμα ο καθένας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να κινείται, να μετατρέπεται σε πίστα αγωνιστικών δραστηριοτήτων και βεβαίως με τη συνεπακόλουθη ηχορύπανση που και αυτή είναι τραγική. Όπως επίσης τραγική είναι και η ηχορύπανση που προκαλούν οι διάφοροι που κυκλοφορούν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας -και σε άλλους δήμους και στην επαρχία- και θεωρούν ότι τη μουσική δεν πρέπει να την απολαμβάνουν οι ίδιοι, αλλά πρέπει να την απολαμβάνει το σύνολο της γειτονιάς και των ανθρώπων που παίρνουν από εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με μία σειρά από παραβάσεις, τροχαίες παραβάσεις, να το πω έτσι, που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε δραστικά και ουσιαστικά όχι μόνο για την ασφάλεια και την προστασία αλλά και για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Θα απαγορευτούν με κινήσεις όπως αυτές που κάναμε χθες και προχθές, που θα σχεδιάζουμε σωστά για να αποδίδουν αποτελέσματα. Θα παρεμβαίνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπου αισθανόμαστε ότι κάποιοι το «χάνουν» και νομίζουν ότι, “εντάξει έγινε ένας έλεγχος τελείωσε τις πέρασε της Αστυνομίας”. Η αστυνομία, η Τροχαία, θα παρεμβαίνει, θα εφαρμόζονται οι ποινές που επιβάλλονται και δεν σας κρύβω ότι θα εξετάσουμε ενδεχομένως και για αυτό και για ένα άλλο πλέγμα τροχαίων παραβάσεων, ενδεχομένως και αυστηρότερες ποινές. Δηλαδή ότι θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να κατάσχονται και να κατάσχονται τελεία παύλα τα αυτοκίνητα, οι μηχανές, που χρησιμοποιεί κάποιος, κυρίως αν είναι υπότροπος

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ