Η κατάσχεση του αιώνα -Για ποιον λόγο σταμάτησαν supercar εκατομμυρίων ευρώ (Video)

Pagani Huayra CodaLunga κατάσχεση του αιώνα video

Σε κάποιες γωνιές του κόσμου, ο νόμος «αντιμετωπίζει» τους πάντες με τα ίδια μέτρα και σταθμά ακόμη και όταν πρόκειται για οδηγούς που βρίσκονται στο τιμόνι hypercar εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ελβετία φημίζεται για την αυστηρότητα με την οποία εφαρμόζει τους νόμους στην επικράτειά της, ίσως ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην εν λόγω χώρα με τους ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους για την κίνηση των οχημάτων και τον μεγάλο αριθμό ευκατάστατων κατοίκων, τα suprecars αποτελούν κοινοτοπία και οι οδηγοί τους αντιμετωπίζονται όπως και οι «κοινοί θνητοί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται και από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν Ελβετοί αστυνομικοί στον οδηγό ενός Pagani Huayra CodaLunga, με τιμή για το hypercar των 840 ίππων να φτάνει τα 6,84 εκατ. ευρώ.

Οι πραγματικοί λόγοι για την αφαίρεση των πινακίδων του πανάκριβου hypercar της Pagani ίσως και να μην γίνουν ποτέ γνωστοί αφού η ελβετική Αστυνομία δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός, ενώ στη σχετική ανάρτηση γίνεται λόγος για κατάσχεση.

Εικάζεται ωστόσο ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν το Huayra CodaLunga γιατί δεν είχε τον σωστό τύπο ελαστικών με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο του χρόνου στην Ελβετία. Ένας ακόμη λόγος θα μπορούσε να είναι η εμπρός πινακίδα του ιταλικού hypercar που δεν ήταν τοποθετημένη ή δεν είχε τις διαστάσεις που προβλέπει ο νόμος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγος για την κατάσχεση θα μπορούσαν να είναι και οι ενέργειες του οδηγού του hypercar αλλά και του φωτογράφου Freddie Atkins, ο οποίος ανάρτησε το video που βλέπετε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ίσως πραγματοποιούσαν κάποια φωτογράφιση στους ελβετικούς δρόμους για την οποία δεν είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ή οι ενέργειές του έθεταν με κάποιο τρόπο σε κίνδυνο τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος του video μπορείτε να δείτε το Huayra CodaLunga να φεύγει από το σημείο όπου το είχε σταματήσει η Αστυνομία, υπό τη συνοδεία μιας Toyota Corolla και με την πίσω πινακίδα του να απουσιάζει.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ