Βγαίνει σε δημοπρασία η Lamborghini Diablo του Ντόναλντ Τραμπ

Lamborghini Diablo VT Roadster D. J. Trump 1

Η Lamborghini Diablo VT Roadster του πρώην πλανητάρχη «βγαίνει στο σφυρί» τις επόμενες εβδομάδες και φέρει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Εάν ψάχνετε για το δώρο της τελευταίας στιγμής, αξίζει να γνωρίζετε ότι μία ξεχωριστή Lamborghini Diablo VT Roadster του 1997 και με πρώτο ιδιοκτήτη τον Ντόναλντ Τραμπ, βγαίνει σε δημοπρασία στο Scottsdale από τις 20 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Lamborghini Diablo VT Roadster D. J. Trump 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο ιταλικό σούπερκαρ της προηγούμενης χιλιετίας είναι μοναδικό του είδους καθώς ο Τραμπ έχει μια ειδική σχέση με την Lamborghini. Ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α. μπόρεσε να παραγγείλει την Diablo VT Roadster στη βαφή Blu Le Mans, η οποία δεν ήταν διαθέσιμη επίσημα το 1997. Ακόμα, το αυτοκίνητο έχει μια ακόμα προσωπική πινελιά, ένα μικρό ταμπελάκι που γράφει «Donald Trump 1997 Diablo» τοποθετημένο στην πόρτα του οδηγού.

Lamborghini Diablo VT Roadster D. J. Trump 3

Ο Τραμπ παρήγγειλε το αυτοκίνητο καινούργιο και το κράτησε μέχρι το καλοκαίρι του 2002. Από τότε έχει περάσει σε άλλους δύο ιδιοκτήτες και έχει μόνο 40.000 χλμ. στο κοντέρ. Ωστόσο, η καταχώριση της δημοπρασίας σημειώνει ότι η CarFax λέει ότι υπάρχει "ασυνέπεια στα χιλιόμετρα".

Lamborghini Diablo VT Roadster D. J. Trump 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από αυτό, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας με έναν τρομερό V12 κινητήρα 5,7 λίτρων που αποδίδει 495 ίππους και 580 Nm, και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο πέντε σχέσεων, το οποίο περνά την ισχύ στο δρόμο μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ. και η τελικη του ταχύτητα να φτάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Lamborghini Diablo VT Roadster D. J. Trump 6

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα 132 που κατασκευάστηκαν για τις Η.Π.Α. το διάστημα μεταξύ 1997 και 1999, με αυτό το στοιχείο να είναι ακόμα πιο σημαντικό από την «σύνδεση» του με τον Τραμπ.

Lamborghini Diablo VT Roadster D. J. Trump 10
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, διαθέτει δίχρωμο εσωτερικό και σύστημα κλιματισμού στην καμπίνα, ενώ στο χώρο «αποσκευών», βρίσκουμε δύο αυθεντικές εργαλειοθήκες, τα επίσημα χαρτιά του αυτοκινήτου, καθώς και τον ενισχυτή του ηχοσυστήματος της Alpine από την εποχή.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ