Έρχονται κάμερες στα φανάρια της Αθήνας -Ποιους οδηγούς θα «συλλαμβάνουν»

Φανάρι Αθήνα

Με κάμερες θα γεμίσουν τα φανάρια της Αττικής ώστε να τιμωρούνται οι οδηγοί που υποπίπτουν σε μια από τις πιο σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ. Το αντικείμενο του διαγωνισμού και η νέα καταληκτική ημερομηνία.

Τέλος σε μια από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις πίσω από το τιμόνι θέλει να δώσει η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της τοποθέτησης καμερών στα φανάρια της πρωτεύουσας.

Για την καταπολέμηση του εν λόγω αντικοινωνικού φαινομένου η Περιφέρεια είχε προκηρύξει ηλεκτρονικό διαγωνισμό προϋπολογισμού 14.382.750 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ημέρα αποσφράγισης την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα, ωστόσο, με νέα ανακοίνωση, ο διαγωνισμός, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής, έλαβε παράταση και ορίστηκε ως νέα ημερομηνία υποβολής προσφορών η Τετάρτη 26 Απριλίου, με την αποσφράγιση να προγραμματίζεται για την Τρίτη 2 Μαΐου.

Κίνηση

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι προμήθεια και εγκατάσταση 388 καμερών παρακολούθησης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, σε συγκεκριμένα σημεία, με βάση τα δελτία οδικών τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν συχνά σοβαρά ατυχήματα και αποτελούν συνέπεια παραβιάσεων ερυθρού σηματοδότη.

Περιλαμβάνεται επίσης η προμήθεια και εγκατάσταση 351 γαλβανισμένων ιστών με βραχίονα με τον κλωβό αγκύρωσης για την τοποθέτηση των καμερών, η εκπόνηση, εφαρμογή και λειτουργία λογισμικού διαχείρισης παραβάσεων, η συντήρηση και άρση βλαβών ασύρματης επικοινωνία συσκευής με ηλεκτρονικό υπολογιστή και η συντήρηση και άρση βλαβών συσκευών και υπολογιστών.

κάμερες στα φανάρια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη λύση θα αυτοματοποιήσει την έκδοση στοιχείων οδικών παραβάσεων και θα συντελέσει στη μείωση καθυστερήσεων κυκλοφορίας που οφείλονται σε ατυχήματα παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.

Η σύμβαση περιλαμβάνεται ως Υποέργο Νο 3 του έργου «Βελτίωση Υποδομών Οδικής Ασφάλειας Αστικού και Υπεραστικού Δικτύου Περιφέρειας Αττικής» στο πλαίσιο του Έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ