Γεμίζουν κάμερες τα φανάρια της Αθήνας -Ποιους παραβάτες θα πιάνουν

κάμερες στα φανάρια της Αθήνας

Τέλος στα τροχαία ατυχήματα που οφείλονται στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη στοχεύει να βάλει η Περιφέρεια Αττικής μέσω της εγκατάστασης καμερών.

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος στους δρόμους της Αθήνας λόγω της ασυνείδητης συμπεριφοράς πολλών οδηγών που αγνοούν τους κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες, με αποτέλεσμα να αποτελούν αιτία πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος στην εν λόγω αντικοινωνική οδηγική συμπεριφορά επιθυμεί να βάλει η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της εγκατάστασης 388 καμερών στα φανάρια που θα πιάνουν στις «δαγκάνες» τους όσους αγνοούν τις κόκκινες ενδείξεις.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια προχώρησε στην προκήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 14.382.750 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση 388 καμερών παρακολούθησης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, στα σημεία που – με βάση τα δελτία οδικών τροχαίων ατυχημάτων – συμβαίνουν συχνά σοβαρά ατυχήματα που αποτελούν συνέπεια παραβιάσεων ερυθρού σηματοδότη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
δρόμος στην Αθήνα με πολλά φανάρια

Όπως αναφέρεται στο αντικείμενο της σύμβασης, η συγκεκριμένη λύση θα αυτοματοποιήσει την έκδοση στοιχείων οδικών παραβάσεων και θα συντελέσει στη μείωση καθυστερήσεων κυκλοφορίας που οφείλονται σε ατυχήματα παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.

Περιλαμβάνεται επίσης η προμήθεια και εγκατάσταση 351 γαλβανισμένων ιστών με βραχίονα με τον κλωβό αγκύρωσης για την τοποθέτηση των καμερών, η εκπόνηση, εφαρμογή και λειτουργία λογισμικού διαχείρισης παραβάσεων, η συντήρηση και άρση βλαβών ασύρματης επικοινωνία συσκευής με ηλεκτρονικό υπολογιστή και η συντήρηση και άρση βλαβών συσκευών και υπολογιστών.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 13/03/2023 και ώρα 11:00π.μ., με την αποσφράγιση να είναι προγραμματισμένη για τις 17/03/2023 και ώρα 10.00 π.μ. Σημειώνεται ότι το έργο εντάσσσεται στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κάμερες στα φανάρια της Αθήνας
Φανάρι που κόβει πρόστιμο στον Άλιμο

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρερεια Αττικής είχε υλοποιήσει πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης καμερών στα φανάρια στον Άλιμο και συγκεκριμένα στη συμβολή της Λεωφόρος Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά.

Το carandmotor είχε βρεθεί στο σημείο εξασφαλίζοντας εικόνες του ιδιαίτερα… δραστήριου φωτεινού σηματοδότη που μέσα σε μια ημέρα καταγράφει 250-300 παραβιάσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ