Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Το carandmotor στις Αφίδνες - Η αστυνομία βοηθάει οδηγούς να βάλουν αλυσίδες

αντιολισθητικές αλυσίδες αστυνομία χιονιάς διόδια αφίδνες

Στο πλευρό των οδηγών στέκονται οι άνδρες της αστυνομίας στο σταθμό των διοδίων στις Αφίδνες, βοηθώντας τους να τοποθετήσουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους. Το carandmotor βρέθηκε στο σημείο.

Την εμφάνισή της έχει κάνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, η οποία σφυροκοπά την Αττική, ντύνοντας στα λευκά πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται και στα διόδια των Αφιδνών, όπου βρέθηκε το carandmotor προκειμένου να καταγράψει τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και το δύσκολο, αλλά και πολύτιμο έργο που επιτελούν οι άνδρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, στο ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Λαμία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως διαπιστώσαμε, δεν επιτρέπεται να περάσει κανείς δίχως πρώτα να «ντύσει» τους τροχούς του αυτοκινήτου του με αντιολισθητικά μέσα (αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες), με τους οδηγούς που δεν φρόντισαν να τα προμηθευτούν να γυρίζουν πίσω, κάνοντας αναστροφή, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Οι περισσότεροι οδηγοί, ωστόσο, που ταξιδεύουν προς Λαμία έχουν προνοήσει για το σφυροκόπημα του χιονιά και φέρουν στα αυτοκίνητά τους τον αντιολισθητικό εξοπλισμό. Μόλις περνούν τις μπάρες των διοδίων υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

τοποθέτηση αλυσίδων στα διόδια αφιδών με την αστυνομία

Οι άνδρες της αστυνομίας ζητούν από τους οδηγούς να κάνουν επί τόπου χρήση των αντιολισθητικών μέσων, ενώ όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο του carandmotor βοηθούν, σε συνεργασία με τους άνδρες της πυροσβεστικής, όσους δυσκολεύονται να τοποθετήσουν τις αλυσίδες.

τοποθέτηση αλυσίδων στα διόδια αφιδών με την αστυνομία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το carandmotor συνομίλησε με τους άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλεια των ταξιδιωτών και όχι η επιβολή του προστίμου. Στο πλαίσιο αυτό, στέκονται στο πλευρό των οδηγών, προσφέροντάς τους χείρα βοηθείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για όποιον δεν φέρει στο αυτοκίνητό του αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα είναι 80 ευρώ.

τοποθέτηση αλυσίδων στα διόδια αφιδών με την αστυνομία

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ