Ιστορικό ρεκόρ για την τιμή του diesel στη Γαλλία

diesel τιμή ρεκόρ Γαλλία

Ψηλότερα από ποτέ έφτασε η τιμή του diesel στη Γαλλία αυτές τις ημέρες με τη μέση τιμή σε ανήκουστα μέχρι πρότινος επίπεδα.

Με γοργό ρυθμό ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου κίνησης στη Γαλλία από τις αρχές του έτους ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις των τελευταίων μηνών, αν και ίσως κανείς δεν περίμενε αυτό που έγινε πριν από μερικές ημέρες.

Με μέση τιμή πώλησης το 1,53 ευρώ για ένα λίτρο στη γαλλική επικράτεια, το diesel πωλείται πλέον σε τιμή ρεκόρ στη χώρα της σαμπάνιας, η οποία παραδοσιακά αποτελεί μια σημαντική αγορά επί ευρωπαϊκού εδάφους για τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου.

Η μέση τιμή ρεκόρ για diesel καταγράφηκε στη Γαλλία την εβδομάδα που μας πέρασε (4-10 Οκτωβρίου) με διεθνή μέσα να αναφέρουν μια αύξηση της τάξης του 28% στην τιμή του τελευταίους 12 μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προηγούμενο ιστορικό υψηλό για την τιμή diesel στη Γαλλία σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια, τον Οκτώβριο του 2018, λίγο πριν από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που ξεκίνησε με αφορμή τις υψηλές τιμές καυσίμων στη χώρα, με την τιμή να φτάνει τότε στα 1,5331 ευρώ.

Τον Μάιο του προηγούμενου έτους, εν μέσω αυστηρών μέτρων λόγω της πανδημίας, η τιμή του πετρελαίου στη Γαλλία έπεσε ακόμη και στο 1,16 ευρώ, ενώ ανοδική πορεία ακολουθεί και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης με μέση τιμή την ίδια χρονική περίοδο στο 1,6332 ευρώ. Ακόμη και αυτή όμως είναι χαμηλότερη από την τιμή ρεκόρ του 1,6664 ευρώ που σημειώθηκε στη Γαλλία το 2012.

Στην Ελλάδα και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή πετρελαίου κίνησης ανέρχεται στο 1,474 ευρώ (12 Οκτωβρίου) και η τιμή της αμόλυβδης στο 1,739 το λίτρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ