Η.Π.Α.: Εξαρτήματα φτιαγμένα από 12χρονα παιδιά σε αυτοκίνητα της Hyundai;

Hyundai εργοστάσιο εργασία ανηλίκων Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 2022

Σοκ προκαλεί η είδηση που θέλει τη Hyundai να δίνει εργασία σε ανήλικους σε εργοστάσιό της στις Η.Π.Α., σε ηλικίες μάλιστα που απαγορεύονται ρητά από το νόμο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, μια θυγατρική εταιρεία των Κορεατών χρησιμοποίησε παιδιά στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο που προμηθεύει με εξαρτήματα την μονάδα συναρμολόγησης της Hyundai στην Alabama των Η.Π.Α.

Οι μαρτυρίες έρχονται από την τοπική αστυνομία, την οικογένεια τριών ανήλικων εργατών και οχτώ νυν και πρώην υπαλλήλων της Hyundai στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Ειδικότερα, ανήλικοι εργάτες σε κάποιες περιπτώσεις μόλις 12 ετών εργάστηκαν πρόσφατα σε εργοστάσιο που διαχειρίζεται η SMART Alabama LLC, εταιρεία στην οποία η Hyundai κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παρέχει εξαρτήματα για μερικά από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα και SUVs της Hyundai στην Αμερική, τα οποία κατασκευάζονται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της στις Η.Π.Α. στο Montgomery.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ η Hyundai ανακοίνωσε ότι δεν ανέχεται παράνομη εργασία σε καμία εταιρεία της και ότι έχει πολιτικές και διαδικασίες που απαιτούν από κάποιον συμμόρφωση με όλους τους σχετικούς αμερικάνικους νόμους σε τοπικό, πολιτειακό αλλά και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Από τη μεριά της η θυγατρική της Hyundai σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρει ότι ακολουθεί τους σχετικούς με την εργασία ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς νόμους και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία σχετικά με εις γνώση της εργασία οποιουδήποτε που δεν πληροί τα κριτήρια. Πρόσθεσε ότι για την κάλυψη των αναγκών στο εργοστάσιό της βασίζεται σε εταιρείες εύρεσης προσωπικού από τις οποίες και περιμένει να ακολουθούν επίσης τους νόμους όταν προσλαμβάνουν προσωπικό για λογαριασμό της. Να σημειωθεί ότι τόσο η θυγατρική όσο και η Hyundai απέφυγαν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων του Reuters για τα συγκεκριμένα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία που δεν έχει δικαιοδοσία να προχωρήσει σε έρευνες στο εργοστάσιο της Hyundai έχει ειδοποιήσει τον εισαγγελέα της πολιτείας, το γραφείο του οποίου δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε σχετικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Reuters τα τρία παιδιά ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου γκρουπ ανήλικων εργατών που εργάστηκαν στο εργοστάσιο της Hyundai τα τελευταία χρόνια. πολλά από αυτά τα ανήλικα αναγκάστηκαν να αφήσουν το σχολείο για να απασχολούνται σε πολύωρες βάρδιες στο εργοστάσιο των Κορεατών που έχει διαπράξει στο παρελθόν παραβάσεις σχετικές με την υγειά και την ασφάλεια του προσωπικού του.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος στις Η.Π.Α. περιορίζει τις ώρες που μπορεί να εργαστεί ένα ανήλικο από τα 14 έως και τα 16 έτη και απαγορεύει τις εργασίες που έχουν υψηλή επικινδυνότητα για ηλικίες μεταξύ 16-18 ετών -όπως στο εργοστάσιο της Hyundai.

Η εργασία για ανήλικα κάτω από τα 14 χρόνια απαγορεύεται στις Η.Π.Α. εκτός και αν πρόκειται για αγροτικές εργασίες, λόγω ενός απαρχαιωμένου νόμου που για κάποιους λόγους δεν εκσυγχρονίζεται…

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ