Το ηλεκτρικό Suzuki Jimny έρχεται από την Κίνα (video)

Suzuki Jimny Electric

Η κινεζική Baojun έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει η Suzuki. Να φτιάξει δηλαδή ένα μικρό ηλεκτρικό 4x4 με προσιτή τιμή.

Η Suzuki θα έπρεπε από την αρχή που διεκόπη η εμπορική διάθεση του επιβατικού Jimny στην Ευρώπη να προχωρήσει στην αντικατάσταση με του κάτι άλλο, ακόμα και ηλεκτρικό. Αυτή την διαφορετική και πιο «πράσινη» έκδοση δεν την έχουμε δει ακόμα από την Suzuki, και όπως όλα δείχνουν τους πρόλαβαν οι Κινέζοι.

Baojun EV 4x4 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Baojun ανήκει στις SAIC και General Motors και κατά την διάρκεια της παρουσίασης ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, του Kiwi EV, έδειξε ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το επερχόμενο ηλεκτρικό 4x4 με τις μαζεμένες εξωτερικές. Φωτογραφίες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν ακόμα, με τις εικόνες που βλέπετε να αποτελούν στιγμιότυπα του βίντεο.

Baojun EV 4x4 3

Το τελευταίο μας παρουσιάζει ένα μικρό ηλεκτρικό 4x4 με κλασικές τετράγωνες αναλογίες, αλλά πολλά μοντέρνα χαρακτηριστικά. Οι πολλές κάθετες επιφάνειες εξασφαλίζουν κορυφαία ορατότητα και ευνοούν στις εκτός δρόμου διαδρομές, με την εικόνα του να συμπληρώνεται από μεγάλους καθρέφτες, πλαϊνά σκαλοπάτια, πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και ράγες οροφής με σχάρα. Ακόμα, υπάρχουν δύο ακόμα στοιχεία στα εμπρός φτερά, με το ένα είναι η βάση για μία action κάμερα και το άλλο να μοιάζει με προβολέα. Στο εμπρός μέρος υπάρχουν οκτώ φώτα LED σε οβάλ σχήμα, μοτίβο που ακολουθείται τόσο στα πίσω φώτα όσο και τις εξωτερικές χειρολαβές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Baojun EV 4x4 4

Το ηλεκτρικό 4x4 της Baojun δεν έχει ακόμα «βαφτιστεί» και αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα του μικρού ηλεκτρικού KiWi, αλλά με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο της Κίνας, η ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του νέου 4x4 θα είναι τουλάχιστον 110 ίπποι.

Η Baojun θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Guangzhou στα τέλη Νοεμβρίου, με την κυκλοφορία στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου να έχει προγραμματιστεί για το 1ο τρίμηνο του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ