Νέο ηλεκτρικό sedan από την BMW -Πιο προσιτό με αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων

BMW electric sedan

Μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής η BMW τα επόμενα χρόνια, επιχειρώντας να αυξήσει σημαντικά την αυτονομία και μειώσει εξίσου θεαματικά το κόστος.

Θεαματικές θα είναι οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στην γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW με την άφιξη μιας νέας πλατφόρμας, η οποία θα επιτρέψει στη βαυαρική φίρμα να μειώσει το κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα να αυξήσει την αυτονομία των προτάσεών της.

Το πρώτο μέλος της νέας οικογενείας ηλεκτρικών μοντέλων της BMW θα είναι ένα συμπαγών διαστάσεων σεντάν το οποίο θα βρεθεί απέναντι από το Tesla Model 3 και ένα σκαλί κάτω από τις σημερινές εκδόσεις της BMW i4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW Electric Sedan

Η νέα πρόταση της BMW θα υιοθετήσει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, ενσωματώνοντας στοιχεία όπως τα ενσωματωμένα στην κεντρική εισαγωγή αέρα φωτιστικά σώματα και παραπέμποντας στο πρωτότυπο μοντέλο που οι Βαυαροί επέδειξαν στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas.

Η μινιμαλιστική σχεδιαστική λογική πρόκειται να ακολουθηθεί και στον θάλαμο επιβατών και ειδικότερα στο cockpit, με τον αριθμό των διακοπτών να ελαχιστοποιούνται και τις οθόνες αφής να παραχωρούν τη θέση τους σε συστήματα προβολής πληροφοριών σε επιφάνειες, όπως αυτή του παρμπρίζ.

BMW Electric Sedan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μεγάλα νέα ωστόσο αφορούν στην πλατφόρμα και ειδικότερα στο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο δάπεδο το οποίο εξελίσσει η BMW θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει μέχρι και την ισχύ των 1.360 ίππων, την ίδια στιγμή που οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν αυτονομία η οποία θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας, η BMW ευελπιστεί ότι επιτύχει αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας κατά 30% και μείωση του κόστους κατά 50%.

BMW Electric Sedan

Το πρώτο μοντέλο της «Neue Klasse» από την BMW αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2025, ενώ είδηση θα μπορούσε να αποτελέσει και το γεγονός ότι θα κατασκευάζεται εκτός γερμανικών συνόρων και ειδικότερα στο Ντεμπρέτσεν της Ουγγαρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ