Το ηλεκτρικό pick up που δίνει ρεύμα στο σπίτι για τρεις ημέρες (+video)

Ηλεκτρικό Ford pick up που ηλεκτροδοτεί το σπίτι 2022

Εκτός από οχήματα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι και τεράστιες κινούμενες μπαταρίες που μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν ένα σπίτι ακόμη και για μέρες στην περίπτωση που κοπεί το ρεύμα.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έμειναν στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα στην Αττική για πολλές ημέρες έπειτα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που παρέλυσε τον κρατικό μηχανισμό και προκάλεσε παράλληλα πολλές καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του λεκανοπεδίου.

Όσοι λίγοι είχαν γεννήτριες ήταν τυχεροί αφού με τη χρήση τους ήταν σε θέση να τροφοδοτήσουν το σπίτι τους με ρεύμα ακόμη και αν ήταν αποκλεισμένοι βρίσκοντας έτσι μία λύση.

Αυτή η λύση θα έρθει στο μέλλον και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζουν καθώς οι μπαταρίες τους είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν ένα σπίτι, όχι μόνο σε περίπτωση ανάγκης αλλά και για να μειωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφόσον υπάρχει και κατάλληλη εγκατάσταση στο σπίτι που να επιτρέπει την αμφίδρομη ηλεκτρική επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτου και οικίας, η Ford προσφέρει ήδη αυτή τη λύση στους πελάτες της στο «πρόσωπο» του νέου αμιγώς ηλεκτρικού pick up F-150 Lightning και μέσω της τεχνολογίας Ford Intelligent Backup Power που έχει αναπτύξει.

Με την εγκατάσταση του αμφίδρομου σταθμού φόρτισης για το αμερικάνικο pick up «Station Pro» το αμιγώς ηλεκτρικό F-150 Lightning με την μεγάλη μπαταρία των 131 kWh μπορεί να προσφέρει στο σπίτι ισχύ έως και 9,6 KW, για ένα διάστημα έως και τρεις ημέρες, δεδομένου ότι οι ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού δεν ξεπερνούν την ημέρα τις 30 κιλοβατώρες.

Η τεχνολογία της αμερικάνικης εταιρείας αναγνωρίζει αυτόματα την πτώση της τάσης στο δίκτυο, εφόσον, το pick up είναι στην πρίζα και γυρνά αυτόματα από την διαδικασία της φόρτισης σε εκείνη της ηλεκτροδότησης, κάνοντας το αντίστροφο όταν επανέλθει το ρεύμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, με την εγκατάσταση φωτοβολταικών στην οροφή του σπιτιού το ηλεκτρικό pick up μπορεί να φορτίζει την συστοιχία των μπαταριών του και από τον ήλιο διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ηλεκτρικές «υπηρεσίες» του ηλεκτρικού F-150 προς το σπίτι.

Παράλληλα, τo pick up των Αμερικανών μπορεί να φορτίζει την μπαταρία του τις ώρες που το τιμολόγιο είναι φθηνότερο και να επιστρέφει έπειτα την ενέργεια στο σπίτι όταν η ζήτηση είναι μεγάλη και οι τιμές αυξημένες, ενώ μπορεί να προμηθεύει ακόμη και το ίδιο το δίκτυο ηλεκτροδότησης και να συνεισφέρει έτσι στη μείωση του λογαριασμού του ρεύματος ακόμη περισσότερο.

Η παραπάνω λειτουργία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για τους πελάτες της Ford στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ενώ όπως είπαμε και νωρίτερα το F-150 Lightning μπορεί ήδη να παίξει τον ρόλο της οικιακής «γεννήτριας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ