Ηλεκτρική καταιγίδα από την Hyundai

Hyundai Ioniq Concept THREE

Η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει πέντε νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Το πρώτο μοντέλο αυτής της πεντάδας με το σήμα της Hyundai, θα είναι το Ioniq 3. Και θα αποτελέσει το εφαλτήριο ενός κύματος υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων εστιασμένων στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Η πρεμιέρα του εν λόγω ηλεκτρικού hatchback, που θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Volkswagen ID.3, Renault Mégane E-Tech και Peugeot e-308, θα γίνει τον προσεχή Απρίλιο, στη Διεθνή Εβδομάδα Σχεδίου του Μιλάνου, στην Ιταλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα βασίζεται στο πρωτότυπο Concept Three που είχαμε δει πέρυσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου και θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με το Kia EV4, όπως για παράδειγμα την πλατφόρμα 400V E-GMP, τα κινητήρια σύνολα και τις επιλογές μπαταριών — με τη μεγαλύτερη να προσφέρει μέγιστη αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων.

Η παραγωγή του Ioniq 3 που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Hyundai ανάμεσα στα Inster και Ioniq 5, θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, στο εργοστάσιο της μάρκας στο Izmit, στην Τουρκία.

Με την έλευσή του, η Hyundai θα φτάσει τα επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της. Όμως όπως είπαμε, έρχονται κι άλλες πρεμιέρες, τέσσερα επιπλέον νέο ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα λανσαριστούν μέχρι τα μέσα του 2027, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο ακόμη μοντέλα στις κατηγορίες B και C — όπου σήμερα η κορεάτικη μάρκα έχει τα i20, Bayon, i30 και Kona. Αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, είναι πιθανό να υπάρξει και SUV εκδοχή του Ioniq 3, ακολουθώντας τη στρατηγική της Kia με τα EV4 και EV3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τα επόμενα πλάνα δίχως… ρεύμα, η Hyundai ετοιμάζει μία ριζικά ανανεωμένη έκδοση του i30 hatchback, τη νέα γενιά του Tucson που είναι σε φάση δοκιμών αλλά και τη δεύτερη γενιά του Bayon, που θα βασίζεται στο i20, το οποίο επίσης ετοιμάζεται για μεγάλη ανανέωση. Όλα αυτά τα μοντέλα θα διατίθενται αποκλειστικά ως υβριδικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ