Ηλεκτρική επίθεση της Honda: 30 νέα μοντέλα μέχρι το 2030

Honda sportscars

Σε μια μεγάλη επένδυση 40 δις δολαρίων, η Honda ετοιμάζει μια νέα επίθεση στο πεδίο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ιαπωνική εταιρεία μέσα στην επόμενη τριετία θα κάνει αυτή την επένδυση στοχεύοντας να παρουσιάσει 30 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο, αλλά και να φτιάξει τις γραμμές παραγωγής της ώστε να μπορεί να κατασκευάζει 2 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα το 2030 (το 40% όλης της παραγωγής της).

Μάλιστα το 2026 η εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα πλατφόρμα ειδικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (e:Architecture), πάνω στην οποία μεταξύ άλλων θα χτιστούν τα νέα μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία αποκάλυψε ότι μεταξύ των νέων ηλεκτρικών μοντέλων που θα παρουσιάσει θα βρίσκονται και τουλάχιστον 2 νέα ηλεκτρικά sportscar, που θα διατεθούν στις παγκόσμιες αγορές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Honda Cars

Προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται το ποια θα είναι αυτά τα μοντέλα, ωστόσο το ένα εξ αυτών αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του NSX, που τονίζουμε και πάλι ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Τα δύο αυτά σπορ αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν στα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε.

Εκτός τώρα από τη νέα μεγάλη πλατφόρμα που αναφέραμε, η Honda μέχρι το 2030 θα έχει μια πλήρη γκάμα 3 διαφορετικών πλατφόρμων, πάνω στις οποίες θα χτιστούν τα 30 πλήρως ηλεκτρικά νέα μοντέλα της. Θα υπάρχει μια για μικρά αυτοκίνητα, μία για μεσαία (εξελίσσεται σε συνεργασία με τη GM) και μια, η e:Architecture, για τα νέα μεγάλα ηλεκτρικά της Honda.

Honda Cars
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για τη νέα μεσαία πλατφόρμα που εξελίσσεται μαζί με τη GM, πάνω της θα χτιστούν νέα crossover μοντέλα της Honda (και της GM), ενώ θα γίνεται χρήση των νεότερων Ultium μπαταριών της αμερικάνικης φίρμας. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι μεγαλεπήβολος και θα επιτρέψει στις δύο μάρκες να παίξουν δυνατά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης.

Τα νέα crossover που θα χτιστούν πάνω στην πλατφόρμα αυτή από την πλευρά της Honda, θα αφορούν τόσο στην ίδια την εταιρεία, όσο και στην αμερικάνικη Acura.

Honda Cars

Εκτός τώρα από τα παραπάνω η Honda θα μπει και σε άλλες τεχνολογίες, όπως στην εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων (και πάλι μαζί με τη GM), ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Honda ετοιμάζει για το 2030 το eVTOL, ένα ηλεκτρικό μικρό αεροσκάφος που μπορεί να προσγειωθεί-απογειωθεί κάθετα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η Honda εξελίσσει και μια νέα γενικά από avatar ρομπότ, που θα χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα κινήσεις των ανθρώπινων χεριών, δαχτύλων και ποδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ