Το «παιχνίδι της αναμονής» για το νέο Honda Civic Type R

Honda Civic Type R render

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες μέρες μετά την επίσημη αποκάλυψη από τη Honda της νέας γενιάς του Civic για να εμφανιστούν οι πρώτες ψηφιακές απεικονίσεις για την έκδοση Type R του ιαπωνικού hatchback.

Ένας από τους πρώτους σχεδιαστικούς οίκους που το επιχείρησε ήταν η KDesign AG, που δημιούργησε τo σχέδιo που βλέπετε - και τo οποίo περιλαμβάνει όλες τις τυπικές σπορ αναβαθμίσεις που τοποθετεί η Honda στις εκδόσεις Type R των τελευταίων γενεών του Civic.

Κάποιες από αυτές τις αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τον μυώδη, «επιθετικό» προφυλακτήρα, με μεγαλύτερους πλευρικούς αεραγωγούς, και πάνω του το κόκκινο logo της Honda μαζί με το έμβλημα Type R στην κυψελοειδή γρίλια. Τα δύο αυτά σύμβουλα κοσμούν και την ουρά, όπως και ο αντίστοιχα πολύ εντονότερος προφυλακτήρας, μαζί με τον μεγάλο διαχύτη που φιλοξενεί στο κέντρο του την -κάπως υπερβολική- τριπλή απόληξη της εξάτμισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κάτω χείλος που αμαξώματος περιμετρικά διατρέχεται από μια κόκκινη γραμμή, που συνδέεται χρωματικά με το σήμα της Honda, ενώ η απόληξη του αμαξώματος φιλοξενεί μια υπερμεγέθη πτέρυγα. Σύμφωνα με τη φημολογία, το Type R θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, για τη μετάδοση της ισχύος στους εμπρός τροχούς.

Τυπικά η Honda δεν έχει επιβεβαιώσει την παραγωγή της έκδοσης Type R του νέου Civic, όμως έχουν κυκλοφορήσει «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από τις δοκιμές της, και πιστεύεται ότι το Type R θα παρουσιαστεί από την εταιρεία μαζί με το υβριδικό Civic.

Θυμίζουμε πως, πέραν του Type R, η υβριδική e:HEV είναι η μοναδική έκδοση στην οποία το ιαπωνικό μικρομεσαίο θα διατίθεται στην Ευρώπη, από το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ