Αποκάλυψη για τη νέα γενιά του Honda Civic

Honda Civic 2022

H Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της 11ης γενιάς του δημοφιλούς της hatchback, το οποίο θα διατίθεται στην Ευρώπη αποκλειστικά στην υβριδική έκδοση e:HEV από το Φθινόπωρο του 2022.

Με τον «εξ-ηλεκτρισμό» και του Civic, η Honda επιτυγχάνει το στόχο της να διαθέτει όλα τα μοντέλα της στην ευρωπαϊκή αγορά με υβριδικές ή ηλεκτρικές εκδόσεις ως το τέλος του 2022. Το σύστημα e:HEV (hybrid electric vehicle) ήδη εφαρμόζεται στα νέα Jazz και Jazz Crosstar, στην τελευταία γενιά του CR-V, καθώς και στην επόμενη του HR-V που αναμένεται σύντομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο, το Civic θα πάψει για πρώτη φορά στην ένδοξη πεντηκονταετή ιστορία του, που πάει πίσω στην πρώτη γενιά του 1972, να διατίθεται -στην Ευρώπη- μόνο με θερμικό κινητήρα, και θα πωλείται αποκλειστικά στην έκδοση Civic e:HEV.

Στη Βόρεια Αμερική, ωστόσο, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αρκετά δημοφιλές στις ΗΠΑ, το ιαπωνικό αυτοκίνητο θα διατίθεται εκεί με τετρακύλινδρους κινητήρες 1.5 Turbo ή ατμοσφαιρικό δίλιτρο, απόδοσης 180 και 158 ίππων αντίστοιχα.

Ο σχεδιασμός του Civic βαδίζει στα πρότυπα που ήδη η Honda έχει θέσει με το νέο HR-V, αφαιρόντας αρκετή από την τόλμη του πρόσφατου παρελθόντος. Τα φωτιστικά σώματα είναι πολύ πιο συμβατικά, αλλά τα μπροστινά συνδέονται με μια καλλίγραμη κυψελοειδή γρίλια και τα πίσω με μια ενιαία γραμμή φωτός που καλύπτει όλο το πλάτος της ουράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω προσδίδει αρκετό δυναμισμό, αλλά η πρακτικότητα και η ευρυχωρίς παραμένουν. Ο χώρος αποσκευών είναι ελάχιστα μειωμένος, αλλά το άνοιγμά του είναι περίπου 4 εκατοστά μεγαλύτερο σε πλάτος.

Καθώς επίκεινται οι αναλυτικές πληροφορίες της Honda για το νέο της μικρομεσαίο hatchback, έχει επίσης γίνει γνωστό ότι οι μηχανικοί της έχουν προσδώσει πιο σπορτίφ αίσθηση στην ανάρτηση και στο τιμόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εσωτερικό διαθέτει μία οθόνη 7,0 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και ακόμα μία αφής, και ίδιου μεγέθους, στο κέντρο της κονσόλας για τα πολυμέσα, την πλοήγηση και τη συνδεσιμότητα. Ωστόσο, από όσα έχουν γίνει γνωστά για τις ΗΠΑ, εκεί θα υπάρχει και μια έκδοση Sport Touring με οθόνη 10,2'' στον πίνακα οργάνων και 9,0'' στην κεντρική κονσόλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ