Η Volkswagen ζητά τη βοήθεια των Κινέζων για τα νέα ηλεκτρικά της

VW IDl.4

Στο σχέδιο επέκτασης της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen φαίνεται ότι περιλαμβάνεται και μία νέα συνεργασία με Κινέζο κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Πολλές είναι οι ειδήσεις που έρχονται από την αχανή αγορά της Κίνας σχετικά με τα σχέδια επέκτασης της Volkswagen στην τοπική αγορά με τη διεύρυνση της γκάμας των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Σύμφωνα με κινέζικα μέσα ενημέρωσης η γερμανική εταιρεία φημολογείται ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με έναν ακόμη εγχώριο κατασκευαστή αυτοκινήτου ώστε να προσθέσει τουλάχιστον ένα ακόμη μοντέλο, το οποίο θα χαρακτηρίζεται για το χαμηλό κόστος του και θα αποτελεί μέρος της μάρκας Jetta του γερμανικού κολοσσού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις φήμες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη Volkswagen, η γερμανική εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις με τη Leapmotor για την εξαγορά μίας από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί η κινέζικη εταιρεία για την κατασκευή των μοντέλων της.

Τα υποτιθέμενα σενάρια της φημολογούμενης συνεργασίας που βρίσκεται στα σκαριά κάνουν λόγο ακόμη και για παραχώρηση άδειας στη Volkswagen από τους Κινέζου ώστε να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα τους, από την οποία θα προκύψει τουλάχιστον ένα προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο Jetta, με τη συγκεκριμένη μάρκα να αποτελεί καρπό της συνεργασίας των Γερμανών με τη FAW.

Ένας από τους λόγους που η Leapmotor φημολογείται ότι θα είναι ο επόμενος συνεργάτης της Volkswagen στην ασιατική αγορά είναι η νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά που παρουσίασαν πρόσφατα οι Κινέζοι, η οποία ονομάζεται «Four -Leaf Clover» και μπορεί να αξιοποιηθεί για την δημιουργία φθηνών αλλά και ακριβών αυτοκινήτων διαφορετικών κατηγοριών με εύρος τιμών που ξεκινά περίπου από τα 12.500 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα πλατφόρμα της Leapmotor θεωρείται ιδιαίτερα εξελιγμένη και επιτρέπει και την κατασκευή μοντέλων με προηγμένο σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης, όχι όμως και ενός πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα ο βασικό λόγος που φημολογείται ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις είναι τα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Με τη Volkswagen να θέλει να επεκταθεί στην τεράστια αγορά το συντομότερο δυνατό και τη Leapmotor να έχει στα πλάνα της, την παραχώρηση-δανεισμό τεχνολογιών που εξελίσσει σε τρίτους, μένει να δούμε αν αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα φήμη θα φτάσει τελικά να γίνει πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ