Η Volvo παρουσιάζει το κορυφαίο μοντέλο στην ιστορία της - Δείτε το LIVE

Volvo Concept Recharge

Δείτε ζωντανά τα αποκαλυπτήρια του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Volvo EX90 που φέρνει νέα δεδομένα στην ασφάλεια, τον εξοπλισμό και την πολυτέλεια.

Σε κάθε μοντέλο της Volvo, η σχεδίαση, η απόδοση, η λειτουργικότητα και οι τεχνολογικές καινοτομίες βρίσκονται σε τέλεια αρμονία. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EX90.

Η νέα ναυαρχίδα της Volvo ακολουθεί μία συγκεκριμένη σχεδιαστική προσέγγιση που πηγάζει από την χώρα καταγωγής του, την Σουηδία, και έχει σχεδιαστεί με σκοπό να είναι ένα αποδοτικό ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο με ιδιαίτερα κομψό παρουσιαστικό. Παράλληλα, καταφέρνει να προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός δεν είναι πρωτόγνωρος, καθώς οι σχεδιαστές της Volvo έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούν να χαρίσουν ένα μοναδικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα, χωρίς να υποβαθμίσουν τομείς όπως η πρακτικότητα και η ασφάλεια.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο πετυχημένος τρόπος με τον οποίο έχει ενσωματώσει η εταιρεία το σύστημα LiDAR, το οποίο προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό του νέου Volvo EX90. To LiDAR είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας που ανιχνεύει εμπόδια, αυτοκίνητα, ζώα και πεζούς σε απόσταση έως 250 μέτρων.

Volvo EX90 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ακρίβεια, το LiDAR ελέγχεται από ισχυρούς υπολογιστές και ένα πρωτοποριακό λογισμικό, με την Volvo Cars να ευελπιστεί σε μείωση έως και 20% των σοβαρών ατυχημάτων. Χρησιμοποιεί ένα σετ οκτώ καμερών, πέντε ραντάρ, 16 αισθητήρων που χρησιμοποιούν υπέρηχους και φυσικά τον κορυφαίο αισθητήρα LiDAR.

Από την άλλη, όταν οι σχεδιαστές της Volvo άρχισαν με τις γραμμές τους να δίνουν μορφή στο νέο EX90, κατάφεραν να του χαρίσουν ένα μοναδικό παρουσιαστικό που είναι και ιδιαίτερα αποδοτικό αεροδυναμικά, αυξάνοντας την ηλεκτρική του αυτονομία.

Volvo EX90 2

Το κομψό και στρογγυλεμένο εμπρός μέρος, σε συνδυασμό με στοιχεία όπως οι μελετημένες γυάλινες επιφάνειες και χειρολαβές, εξασφαλίζουν ότι ο αέρας θα ρέει με απόλυτη ομαλότητα και αδιάκοπα προς τα πίσω. Όλα αυτά, μαζί με πολλά ακόμα, επηρεάζουν τον λεγόμενο συντελεστή οπισθέλκουσας που χρησιμοποιείται για να απεικονίσει την αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάρη σε όλες αυτές τις σχεδιαστικές μεθόδους, το νέο Volvo EX90 επιτυγχάνει αεροδυναμικό συντελεστή 0,29. Η συγκεκριμένη τιμή είναι από τις πιο ανταγωνιστικές στην κατηγορία των μεγάλων 7θέσιων SUV.

Volvo EX90 3

Πηγή έμπνευσης όμως για την πλειοψηφία των σχεδιαστικών μοτίβων και επιλογών του νέου ηλεκτρικού Volvo EX90, αποτελούν οι σκανδιναβικές του ρίζες. Οι μεγάλες και φωτεινές μέρες των θερινών μηνών, και σκοτεινές νύχτες μεγάλης διάρκειας του χειμώνα, ενέπνευσαν τους σχεδιαστές ώστε να συμπεριλάβουν στον εξοπλισμό μια μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή και μεγάλα παράθυρα για να χαρίσουν περισσότερο φως στην ευρύχωρη και ποιοτική καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ