Η Volvo κάνει test drive αυτοκινήτων για υπουργούς της ΕE

Volvo XC40

Η Volvo Cars είχε έναν κεντρικό ρόλο στη συνάντηση των υπουργών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα το περιβάλλον και το κλίμα.

Οι αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Στοκχόλμη για να κάνουν test drive σε μία ευρεία σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φορτηγών και εκσκαφέων. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Σουηδία έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η οδηγική δοκιμή αποτελούσε τμήμα του επίσημου προγράμματος άτυπης συνάντησης των μελών του Συμβουλίου.

Οι υπουργοί της ΕΕ, μαζί με τον Επίτροπο της ΕΕ για το περιβάλλον, δοκίμασαν μία σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Volvo C40 και XC40, φορτηγά και εκσκαφείς. Πριν τα test drive προηγήθηκε μία αρχική παρουσίαση, μέρος της οποίας ήταν και μία ομιλία 15 λεπτών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της φίρμας, Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
volvo C40

Οι εκπομπές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της Volvo. Για αυτό, η φίρμα σκοπεύει να μειώσει κατά 40% το αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο σε όλο τον κύκλο ζωής στο διάστημα μεταξύ 2018 και 2025, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών άνθρακα που προέρχονται από την εφοδιαστική αλυσίδα των Σουηδών. Για να το πετύχει αυτό, συνεργάζεεται με εταίρους που έχουν ίδια νοοτροπία. Για παράδειγμα, είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που συνέπραξε με τη σουηδική εταιρεία παραγωγής χάλυβα SSAB, διερευνώντας την παραγωγή υψηλής ποιότητας χάλυβα σχεδόν μηδενικών εκπομπών για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ως πρόγευση, τα αυτοκίνητα Volvo που χρησιμοποιήθηκαν στο test drive διέθεταν ένα μαρσπιέ φτιαγμένο από χάλυβα σχεδόν μηδενικών εκπομπών της SSAB.

Volvo EX90
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της παγκοσμίως, στη διαδικασία του μετασχηματισμού της σε οικονομία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Rowan καλωσόρισε τους Κανονισμούς που έχουν προταθεί για τη Βιομηχανία Καθαρών Εκπομπών και τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες (Net Zero Industry and Critical Raw Materials Acts). Για παράδειγμα, οι προβλέψεις για την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ξεκινούν έργα με πιο γρήγορο ρυθμό. Αυτές χρειάζεται να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.

Ο κύριος Rowan κάλεσε επίσης την ΕΕ να κάνει περαιτέρω βήματα που συμπεριλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρισμού χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων και την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την έρευνα και την ανώτερη εκπαίδευση - προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί το εξειδικευμένο δυναμικό που είναι ζωτικό για μια τέτοια επιτυχή μετάβαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ