Η Volvo ετοιμάζει το C60 –Ένα νέο ηλεκτρικό coupe SUV

Volvo C40

Μετά το C40 φαίνεται ότι η Volvo ετοιμάζει και ένα δεύτερο ηλεκτρικό coupe SUV για τη γκάμα της, που θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις.

Η πληροφορία έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εκεί όπου στις 14 Δεκεμβρίου η Volvo έκανε αίτηση κατοχύρωσης της ονομασίας «C60» για ένα μελλοντικό μοντέλο της, χωρίς φυσικά να υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Με βάση το τι συμβαίνει βέβαια στη γκάμα της, μπορούμε να υποθέσουμε ότι εάν τελικά βγει στους δρόμους, το C60 θα είναι ο μεγαλύτερος «αδερφός» του επιτυχημένου ηλεκτρικού coupe SUV Volvo C40, που θα τοποθετηθεί στη μεσαία κατηγορία και πιθανότατα θα αντικαταστήσει στη γκάμα το XC60.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πότε θα συμβεί αυτό δεν είναι φυσικά γνωστό, ωστόσο η Volvo αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια φάση πλήρους ανανέωσης της γκάμας της, με στόχο να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε λίγα χρόνια από σήμερα.

Volvo EX90
Το νέο Volvo EX90

Ήδη επίσημα έχει αποκαλυφθεί το νέο Volvo EX90 που θα τοποθετηθεί στην κορυφή των αυτοκινήτων της φίρμας το 2024 και θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μεγάλο SUV με έως και 7 θέσεις στο εσωτερικό του. Το 2023 από την άλλη πλευρά, περιμένουμε να δούμε την επίσημη παρουσίαση του νέου EX30, του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού compact μοντέλου της μάρκας που θα στοχεύσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες πωλήσεις.

Εφόσον λοιπόν το C60 γίνει πραγματικότητα, τότε θα πρέπει να μιλάμε για μια ημερομηνία παρουσίασης μετά το 2024, όταν και θα βρίσκονται ήδη στους δρόμους τα δύο πρώτα νέα «EX» μοντέλα της μάρκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ηλεκτρικά Volvo

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι εάν τελικά παρουσιαστεί το C60, τότε η Volvo θα μας δώσει μια πιο σαφή κατεύθυνση στο πεδίο των ονομάτων των μοντέλων της, με το «EX» δεδομένα να συνοδεύει τα παραδοσιακού τύπου νέα SUV της εταιρείας και το «C» τα κουπέ τύπου νέα SUV της μάρκας.

Τεχνικά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή για το ποιο θα είναι υπόβαθρο του C60, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η μάρκα θα κάνει ό,τι μπορεί καλύτερο στο πεδίο της αυτονομίας, με στόχο να προσφέρει και έναν «ταξιδιάρικο» χαρακτήρα στο νέο της μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ