Η Volvo ετοιμάζει το νέο της εργοστάσιο

Volvo Slovakia factory 1

Η νέα επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ αφορά το τρίτο εργοστάσιο της σουηδικής εταιρείας στην Ευρώπη και θα έχει δυνατότητα παραγωγής 250.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως.

Η Volvo θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Σλοβακία για να υποστηρίξει τα στρατηγικά της σχέδια. Σκοπός βέβαια είναι να σταματήσει την παραγωγή μοντέλων με θερμικό κινητήρα έως το 2030 και να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2040.

Volvo Slovakia factory 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα είναι η τρίτη ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής της Volvo, μαζί με το αρχικό της εργοστάσιο στην Torslanda της Σουηδίας και το δεύτερο στη Γάνδη του Βελγίου. Η Volvo λέει ότι επέλεξε τη Σλοβακία ως νέα τοποθεσία για να δημιουργήσει “ένα ευρωπαϊκό τρίγωνο που καλύπτει τη μεγαλύτερη περιοχή πωλήσεών της”.

Η Volvo θα επενδύσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του νέου εργοστασίου, το οποίο θα βρίσκεται στα ανατολικά της Σλοβακίας, κοντά στην πόλη Kosice, και θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 250.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Volvo Slovakia factory 3

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της σουηδικής εταιρείας, η τοποθεσία του νέου εργοστασίου επωφελείτε από μια καλά εδραιωμένη αλυσίδα εφοδιασμού ανταλλακτικών και μηχανικών μερών, μιας και υπάρχουν ήδη στην χώρα τέσσερα μεγάλα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων διαφόρων κατασκευαστών.

Η Volvo σημειώνει επίσης ότι τα κίνητρα που προσέφερε η κυβέρνηση της Σλοβακίας ήταν ένας από τους σημαντικότετους λόγους για να παρθεί η απόφαση. Μάλιστα, σε ερώτηση του βρετανικού Τύπου προς τον υπουργό Οικονομίας της Σλοβακίας αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση της Σλοβακίας θα δώσει στη Volvo 267 εκατομμύρια ευρώ σε “άμεση κρατική ενίσχυση” και έχοντας πουλήσει στην εταιρεία αυτοκινήτων 330 εκτάρια γης, τώρα θα επενδύσει σε υποδομές μεταφορών και ανεφοδιασμού στη γύρω περιοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo Slovakia factory 4

Η Volvo λέει ότι αναμένει να φέρει 3.000 έως 5.000 νέες θέσεις εργασίας στη Σλοβακία, στο εργοστάσιο και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της σουδικής εταιρείας, Jim Rowan, αποκάλυψε επίσης ότι η μεγάλη έκταση που εξαγοράστηκε από τη Volvo θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια μελλοντική επέκταση στις γραμμές παραγωγής ή μια μονάδα κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου της Volvo αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, με την γραμμή παραγωγής να κατασκεύαζεται το 2024 και τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από αυτή το 2026.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ