Η Volvo αναγνωρίζεται για την ηγετική της δράση κατά της κλιματικής αλλαγής

Volvo C40

Η Volvo επιβραβεύεται για τη στρατηγική της στη βιωσιμότητα από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό CDP.

Η σουηδική εταιρεία έλαβε βαθμολογία Α για τις δράσεις της που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών, τον περιορισμό των κλιματικών απειλών και τον μετασχηματισμό της σε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.

Η επίδοση αυτή τοποθετεί τη Volvo στην υψηλότερη βαθμίδα της λίστας του CDP με τις εταιρείες που μάχονται την κλιματική αλλαγή, μαζί με έναν μικρό αριθμό άλλων εταιρειών. Περισσότερες από 13.000 εταιρείες συμμετείχαν, παρέχοντας δεδομένα για την κλιματική τους επίπτωση, τις απειλές και τις ευκαιρίες. Η υψηλή βαθμολογία της Volvo αντανακλά την ηγετική της θέση όσον αφορά τις κλιματικές φιλοδοξίες και τη δράση για το κλίμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo C40

Η Volvo στοχεύει να γίνει μία εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και σχεδιάζει να λανσάρει μία εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στην αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο εντάσσεται στη φιλοδοξία της Volvo να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2040, εργαζόμενη με συνέπεια για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία στοχεύει σε μείωση 40% κατά μέσον όρο του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων της ανάμεσα στο 2018 και το 2025, με δράσεις που συμπεριλαμβάνουν ελάττωση των εκπομπών άνθρακα κατά 25% στην αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2025.

Η Volvo αναλαμβάνει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτές τις εκπομπές, στα οποία συμπεριλαμβάνονται επικείμενες συνεργασίες με τη σουηδική εταιρεία κατασκευής χάλυβα SSAB, για την ανάπτυξη χάλυβα χωρίς ορυκτά, και με την επίσης σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt, για την εξέλιξη και την κατασκευή των βιώσιμων μπαταριών επόμενης γενιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo C40

Υπογράφοντας τη διακήρυξη για Μηδενικές Εκπομπές στα Αυτοκίνητα και τα Van στην κλιματική διάσκεψη του ΟΗΕ, COP26, τον Νοέμβριο, η Volvo προχώρησε συγχρόνως στη θέσπιση εσωτερικής τιμής άνθρακα: 1.000 Σουηδικές Κορώνες ανά τόνο εκπομπών άνθρακα προερχόμενο από όλες τις δραστηριότητές της. Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που εφαρμόζει έναν τέτοιο μηχανισμό τιμολόγησης για τον άνθρακα σε όλο το εύρος της λειτουργίας της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ