Η Volkswagen συνεχίζει να αναβαθμίζει το Golf

VW Golf

Η Volkswagen για μία ακόμη φορά απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων για το Golf στη δοκιμή ασφάλειας που έγινε πρόσφατα από το Euro NCAP.

Το Golf πέρασε με απόλυτη επιτυχία από τον πιο πρόσφατο έλεγχο για την ασφάλεια που προσφέρει. Από το 2019 το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Volkswagen είχε ήδη αποσπάσει πέντε αστέρια στο πρότυπο του Euro NCAP που ίσχυε εκείνη την εποχή.

Πρόσφατα, επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμη φορά τα εντυπωσιακά επίπεδα ασφάλειας στην αυστηροποιημένη διαδικασία δοκιμής, η οποία ισχύει από το 2020. Παρόλο που η προηγούμενη αξιολόγησή του θα ίσχυε για άλλα τρία χρόνια, η Volkswagen αποφάσισε να αναβαθμίσει το επίπεδο ασφάλειας του πιο επιτυχημένου μοντέλου της και να το δοκιμάσει στα νέα, σημαντικά πιο αυστηρά πρότυπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις 21 συνολικά δοκιμές, οι 14 πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την ενημερωμένη πιο αυστηρή διαδικασία, μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι ο νέος κεντρικός αερόσακος για τα μπροστινά καθίσματα, ο οποίος περιλαμβάνεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό του Golf. Σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, αυτός ο αερόσακος βοηθά στην αποφυγή πιθανής επαφής των κεφαλιών οδηγού και συνοδηγού. Ένας πρόσθετος στάνταρ εντατήρας ζώνης για την μπροστινή σειρά καθισμάτων ενισχύει περαιτέρω τα επίπεδα ασφάλειας. Στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, το δημοφιλές Golf συγκέντρωσε την εξαιρετική επίδοση του 88% της συνολικής αξιολόγησης.

VW Golf

Στην προστασία των παιδιών το Golf σημείωσε μία εξίσου εντυπωσιακή επίδοση στο 87%. Αυτή η βαθμολογία βασίζεται σε τρία σημαντικά σημεία: εκτός από την προστασία που παρέχουν τα συστήματα των παιδικών καθισμάτων σε περίπτωση μετωπικής ή πλευρικής πρόσκρουσης, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, πολύ σημαντική είναι η ασφαλής εγκατάσταση τους, καθώς και ο εξοπλισμός που προσφέρει ένα αυτοκίνητο για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης, το Golf εντυπωσίασε με 79% επί της μέγιστης βαθμολογίας. Μεταξύ άλλων, το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB) είχε καλή απόδοση σε σχέση με την απόκριση άλλων αυτοκινήτων. Το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης οδηγού (DriverAlert) και η λειτουργία φρεναρίσματος και αποφυγής σύγκρουσης σε διασταύρωση -και τα δύο ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό- συνέβαλαν σε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκτός από την προστασία των επιβατών, το EuroNCAP αξιολογεί πόσο αποτελεσματικά είναι τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και πόσο αυτά μπορούν να προστατεύσουν τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως πεζούς και ποδηλάτες. Σε αυτή την δοκιμή, το Golf -το οποίο είναι στάνταρ εξοπλισμένο με αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης FrontAssist- αξιολογήθηκε με 74%.

Ως εκ τούτου, η Volkswagen επισφραγίζει τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας που προσφέρει και συνεχίζει τις επιτυχίες της στο EuroNCAP: Τον Μάρτιο του 2022 τα ID.5, Polo και Taigo απέσπασαν επίσης αξιολογήσεις πέντε αστέρων. Πριν από αυτά, τον Απρίλιο του 2021 και τον Οκτώβριο του 2020, το ID.4 και το ID.3 πέτυχαν, αντίστοιχα, τις υψηλότερες βαθμολογίες στο Euro NCAP. Το 2019, το T-Cross, παράλληλα με το Golf, έλαβε εξίσου την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ