Η «Type R» μεταμόρφωση του Honda Jazz από τη Mugen

Honda Jazz RS Mugen

Με το πακέτο αεροδυναμικών και αισθητικών βελτιώσεων της Mugen, το Honda Jazz -στην ιαπωνική έκδοση Jazz RS- αποκτά -πολλή- από την αύρα του Civic Type R.

Το Honda Jazz RS παρουσιάστηκε πριν από δύο ημέρες στην Ιαπωνία (όπου έχει την ονομασία Fit RS), ως η δυναμικότερη έκδοση του συμπαγούς MPV της εταιρείας. Μόλις μία ημέρα μετά η Mugen αποκάλυψε ένα πακέτο εντυπωσιακών αναβαθμίσεων που το κάνει να μοιάζει σαν ωμό σπορ αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο πακέτο αυτό έχουν οι κόκκινες ρίγες τόσο στη γρίλια όσο και στο κάτω χείλος του -βαμμένου στο χρώμα του αμαξώματος- εμπρός προφυλακτήρα. Παρόλα αυτά, το μπλε-μαύρο έμβλημα της Honda στο ρύγχος έχει παραμείνει απαράλλαχτο από τα υβριδικά Jazz e:HEV.

Τα φτερά δεν έχουν διογκωθεί, αλλά αντίθετα έχουν προστεθεί μαύρες πλευρικές αεροδυναμικές λεπτομέρειες που μοιάζουν με αεραγωγούς στις άκρες των προφυλακτήρων. Και, επίσης, καλύμματα των καθρεπτών στο αισθητικό μοτίβο των ανθρακονημάτων.

Το πακέτο συμπληρώνεται από τις ειδικές ζάντες αλουμινίου MDE 17 ιντσών, από το έμβλημα της Mugen στα φτερά, στην πίσω πόρτα (πάνω σε μια επιφάνεια με ανθρακινημάτινο χρωματισμό ανάμεσα από τα πίσω φώτα) και στο κάτω μέρος των θυρών. Κι ακόμη, από ένα αυτοκόλλητο στο κάτω χείλος της πίσω πόρτας που δίνει την εντύπωση αεραγωγών, από τον νέο πίσω προφυλακτήρα και το διαχύτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν αυτού του πιο ακραίο kit εμφάνισης, η Mugen διαθέτει και ένα λιγότερο κραυγαλέο, για τις πιο οικονομικές εκδόσεις του Jazz - με εξαίρεση του πιο «περιπετειώδους» Crosstar. Το kit αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανθρακονημάτινη προέκταση της γρίλιας, πιο εμφανές splitter (κάτω πτέρυγα) του εμπρός προφυλακτήρα, ευρύτερο διαχύτη και μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα. Είναι προσθήκες που κάνουν το Jazz πιο δυναμικό ακόμα και από το εργοστασιακό RS.

Τέλος, η Mugen πουλάει κάθε εξάρτημα του κάθε kit αναβάθμισης ξεχωριστά - αντί ως ένα ενιαίο πακέτο. Ο προφυλακτήρας και οι προεκτάσεις των μαρσπιέ κοστίζουν -στην Ιαπωνία, πάντα- περίπου 1.370 ευρώ για το Jazz και 1.640 ευρώ για το Jazz RS, οι carbon καθρέπτες 305 ευρώ, η πίσω πτέρυγα 510 ευρώ και οι ζάντες αλουμινίου 375 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ