Η θηριώδης BMW XM περνά στην παραγωγή

BMW Concept XM

Η διαρροή των τεχνικών σχεδίων της έκδοσης παραγωγής του νέου υβριδικού Super-SUV της BMW αποκαλύπτει μια σειρά από σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές, πριν αρχίσει η κατασκευή του το 2023.

Τα τεχνικά σχέδια του βαυαρικού αυτοκινήτου, που διέρρευσαν μετά την κατάθεσή τους στο γερμανικό γραφείο πατεντών, αποκαλύπτουν ότι η ΧΜ έχει περιορίσει ορισμένες ακραίες σχεδιαστικές ακροβασίες που εμφάνισε όταν -περίπου πριν από ένα χρόνο- αποκαλύφθηκε το αρχικό της πρωτότυπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η υπερμεγέθης γρίλια του πρωτοτύπου δεν υφίσταται πλέον, και τα εμπρός φωτιστικά σώματα -με τις τετραπλές λυχνίες LED- παραπέμπουν σε εκείνα της ανασχεδιασμένης BMW Σειρά 7. Πιο κάτω, έχει ανασχεδιαστεί και ο κεντρικός αεραγωγός και τα φτερά -πάνω από τους τροχούς των 23 ιντσών- έχουν τώρα μεγαλύτερη καμπυλότητα.

Πιο πίσω, οι χωνευτές χειρολαβές έχουν τώρα αντικατασταθεί από παραδοσιακές, οι κολώνες είναι πιο παχιές, ενώ τα κραυγαλέα πίσω φωτιστικά σώματα του πρωτοτύπου έχουν δώσει τώρα τη θέση τους στα πιο τυπικά, αντίστοιχα των τελευταίων βαυαρικών αυτοκινήτων. Το κάτω μέρος του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα φιλοξενεί τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Θυμίζουμε ότι στο καπό της BMW XM θα βρίσκεται ένας καινούριος κινητήρας V8 και θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Η συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος θα αγγίζει τους 653 ίππους και τα 800 Nm ροπής, ενώ θα συνδυάζεται με την εξειδικευμένη για υβριδικά αυτοκίνητα έκδοση του συστήματος τετρακίνησης M xDrive.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη BMW, η μπαταρία της ΧΜ θα είναι αρκετή για να της χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 80 χιλιομέτρων (σύμφωνα με τις μετρήσεις του κύκλου WLTP). Στην ανάρτηση θα τοποθετηθεί η ηλεκτρονική Adaptive M Professional σε συνδυασμό με το ηλεκτρομηχανικό σύστημα ελέγχου των κλίσεων του αμαξώματος και τον ηλεκτρονικό έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης Integral Active Steering.

Μετά από όλα αυτά, μετά τις εκτενείς δοκιμές του θηριώδους SUV και τη διαρροή και αυτών των σχεδίων, όλα δείχνουν ότι η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW ΧΜ είναι πολύ κοντά, καθώς η εταιρεία του Μονάχου έχει επιβεβαιώσει ότι η παραγωγή της θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ