Οι πρώτες εικόνες της BMW XM χωρίς καμουφλάζ

BMW XM

Η BMW έχει σχεδόν έτοιμο το πανίσχυρό της SUV πολλούς μήνες πριν την πρεμιέρα του, προς το τέλος του 2022, και ήδη διαρρέουν οι πρώτες εικόνες που αποκαλύπτουν το τελικό του σχέδιο.

Η αμερικανική αγορά, προσφιλής προς τα μεγάλα και πολυκύλινδρα SUV, βρίσκεται στο επίκεντρο της BMW για την XM - και για αυτόν το λόγο το πρώτο υβριδικό της βαυαρικής εταιρείας με τον κινητήρα V8 twin-turbo 4.4 λίτρων θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Spartanburg, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Από την πρώτη εικόνα της τελικής έκδοσης παραγωγής της ΧΜ φαίνεται ότι οι διαφορές από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες είναι πολύ λίγες: η γιγάντια γρίλια των δύο μεγάλων «νεφρών» παραμένει στο ρύγχος, όπως και τα λεπτά διπλά φώτα ημέρας LED. Δύο διαφορές είναι ότι πλέον οι χειρολαβές των θυρών δεν είναι χωνευτές αλλά κανονικές, και έχει αλλάξει λίγο και το σχέδιο των εξωτερικών καθρεπτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW XM

Ξεχωριστή είναι και η μαύρη γυαλιστερή γραμμή που διατρέχει τις πλευρές, ξεκινώντας από το ρύγχος και περιλαμβάνοντας με τοξοειδές σχήμα το πλαίσιο των παραθύρων. Η πλευρική σιλουέτα παραπέμπει λίγο στη Lamborghini Urus, ενώ το ίδιο μαύρο γυαλιστερό χρώμα ντύνει τα μαρσπιέ και περιβάλει τους τετραγωνισμένους θόλους των τροχών. Οι τελευταίοι έχουν διάσταση 23 ιντσών.

Ο μεγαλοπρεπής διαχύτης στην απόληξη του δαπέδου παραμένει, αν και λίγο μικρότερος σε σχέση με το πρωτότυπο. Στην αριστερή πλευρά και πάνω από τον θόλο βρίσκεται η πρίζα φόρτισης της μπαταρίας του plug-in υβριδικού συστήματος, και ακριβώς από πάνω της το ανάγλυφο σήμερα ΧΜ. Ακριβώς από πίσω του η ανάρτηση είναι σχετικά συμβατική, καθώς οι Βαυαροί αποφάσισαν να μην τοποθετήσουν το σύστημα αερανάρτησης.

BMW XM
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες φωτογραφίες του εσωτερικού που διέρρευσαν δείχνουν το διάκοσμο επενδεδυμένο με κόκκινο δέρμα, καθώς και την ύπαρξη κλασσικού επιλογέα της μετάδοσης. Σε αυτή την περίπτωση ο τελευταίος δεν αντικαταστάθηκε με κουμπιά. Βεβαίως, δίπλα υπάρχουν τα κουμπιά του τμήματος Μ για την επιλογή του οδηγικού προφίλ.

BMW XM

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών εξέλιξης και την παγκόσμια πρεμιέρα της BMW ΧΜ στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε και την εκκίνηση της παραγωγής της στο Spartanburg το Δεκέμβριο, οι πρώτες ΧΜ θα διατίθενται στην αμερικανική αγορά από τις αρχές του 2023. Για την Ευρώπη, πιθανότατα θα χρειαστεί οι ενδιαφερόμενοι να περιμένουν λίγο παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ