Η Tesla αλλάζει τα δεδομένα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Tesla Model Y

Ο νέος υπερυπολογιστής που έφτιαξε η Tesla αναμένεται να αποφέρει περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της.

Η Tesla δουλεύει εδώ και καιρό στη δημιουργία ενός καινούργιου υπερυπολογιστή που, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα απλοποιήσει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης των αυτοκινήτων της.

Tesla Dojo 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος υπερυπολογιστής ονομάζεται Dojo θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας, καθώς και στα επερχόμενα robotaxi. Τα τελευταία μάλιστα θα ξεκινήσουν να παράγονται πολύ σύντομα και όπως αναφέρει η εταιρεία, θα είναι πλήρως αυτόνομα.

Tesla Model S Plaid

Η τοποθέτηση του νέου υπολογιστή στα μοντέλα της Tesla θα βοηθήσει με την σειρά του στην πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των υπόλοιπων ηλεκτρονικών συστημάτων των μοντέλων της φίρμας. Επιπλέον, σύμφωνα με αναλυτές της αμερικανικής μάρκας, η εισαγωγή αυτών των καινοτομιών θα αυξήσει την αξία της Tesla κατά σχεδόν 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tesla Model 3 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την εξέλιξη και ανάπτυξη όμως του υπερυπολογιστή Dojo η Tesla θα ξοδέψει, μόνο για φέτος, περίπου ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Οι ειδικοί μάλιστα σημειώνουν ότι η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει στην δημιουργία του αυτοκινήτου του μέλλοντος, με την Tesla να βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Tesla Model 3 2

Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως για την δημιουργία των αυτοκινήτων του μέλλοντος είναι η λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης. Στόχος της Tesla Motors είναι να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που δεν θα χρειάζεται οδηγός, καθώς ο νέος υπερυπολογιστής θα κάνει αυτή τη δουλειά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ