Η Suzuki έτοιμη να δώσει νέα πνοή στο θρυλικό Samurai

Suzuki Jimny

Σύμβολο της δεκαετίας του 1980 ως ένα αξιαγάπητο μικρό αυτοκίνητο παντός εδάφος, το Suzuki Samurai δεν αποκλείεται να αναβιώσει, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία.

Γεννημένο πάνω στην άνθηση των περίφημων Kei Cars της Ιαπωνίας τη δεκαετία του 1980, χάρη στην άκρως προσιτή τιμή του το Samurai ξεκίνησε με τεράστια επιτυχία την εμπορική του πορεία - τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική.

Suzuki Samurai 1986
Suzuki Samurai 1986
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, το 1988 η επιτυχία του διακόπηκε απότομα στις ΗΠΑ, μετά από τη δημοσίευση της κριτικής του δημοφιλούς περιοδικού Consumer Reports - που ανέφερε ότι το αξιολάυτρευτο ιαπωνικό 4x4 εμφάνιζει έντονες τάσεις ανατροπής. Η Suzuki κινήθηκε νομικά εναντίον του εντύπου, αλλά οι πωλήσεις δεν ανέκαμψαν ποτέ.

Τη θέση του όμως πήρε, με ανάλογη επιτυχία, ο διάδοχός του: το Jimny εξακολουθεί μέχρι και στις μέρες μας να συνεχίζει το θρύλο του Samurai.

Δεδομένου ότι το όνομα Samurai εξακολουθεί να αντηχεί στις καρδιές των νέων της δεκαετίας του 1980, δεν ακούγονται καθόλου παράλογες οι φήμες ότι η Suzuki σκέφτεται να το επαναφέρει, με την αναβίωσή του έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, πέραν αυτών που αναφέρουν πηγές από την Ιαπωνία, αλλά θα έχει ενδιαφέρον -αν όντως αναβιώσει- να δούμε πώς το Samurai θα τοποθετηθεί εμπορικά μαζί με το Jimny, ή αν θα αποτελέσει τον διάδοχό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου, το όνομα που είχε δοθεί στο Samurai στη φάση της εξέλιξής του, τη δεκαετία του 1960, ήταν Jimny – και συνεπώς μπορεί κανείς να πει ότι από τότε μέχρι και τις μέρες μας το Samurai/Jimny δεν σταμάτησε ποτέ να παράγεται και να εξελίσσεται, μέχρι την κομψή σημερινή του 8η γενιά, που παρόλα αυτά διατηρεί τη ρετρό και κλασσική 4x4 σχεδιαστική του φιλοσοφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ