Το Suzuki Jimny βάζει τα «παραδοσιακά» του και θυμίζει Samurai

Suzuki Jimny Heritage Edition 1

Η νέα έκδοση έχει ρετρό σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και θα κατασκευαστούν μόνο 300 αυτοκίνητα.

Το Suzuki Jimny είναι από τα μοντέλα που κρατούν ψηλά την σημαία των καθαρόαιμων 4x4 και παράλληλα δεν ξεχνούν την ιστορία και την παράδοση των προγόνων τους.

Suzuki Jimny Heritage Edition 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μικρό 4x4 της Suzuki παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο αγοραστικό κοινό το 1970, με την κωδική ονομασία της πρώτης γενιάς να είναι LJ10. Αποτέλεσε την πρώτη παγκόσμια εμπορική επιτυχία της ιαπωνικής εταιρείας και μισό αιώνα μετά εξακολουθεί να είναι ένα από τα μοντέλα σύμβολα της κατηγορίας.

Suzuki Jimny Heritage Edition 3

Για να γιορτάσει το ένδοξο παρελθόν του μοντέλου, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε μία ειδική έκδοση με την ονομασία Heritage για την αγορά της Αυστραλίας. Προς παρόν είναι άγνωστο εάν θα διατεθεί και σε άλλες αγορές του πλανήτη, καθώς θα διατεθεί στην συγκεκριμένη χώρα σε μόλις 300 κομμάτια.

Suzuki Jimny Heritage Edition 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Suzuki Jimny Heritage βασίζεται στην πλούσια έκδοση εξοπλισμού GLX και εξοπλίζεται με κόκκινους off road λασπωτήρες, με τους πίσω να γράφουν ανάγλυφα Suzuki. Επιπλέον, διαθέτει διαθέτει αυτοκόλλητες λωρίδες που αγκαλιάζουν το πλαινό και το πίσω μέρος με ρετρό χρωματικούς συνδυασμούς και θυμίζουν το Samurai της δεκαετίας του ‘80.

Suzuki Jimny Heritage Edition 5

Οι χρωματικές επιλογές για το αμάξωμα της έκδοσης είναι τέσσερις, μαύρο, σκούρο πράσινο, λευκό και γκρι. Οι τροχοί είναι οι σκουρόχρωμοι των 15 ιντσών και το κιβώτιο που συνδυάζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,5 λίτρων είναι μηχανικό με πέντε σχέσεις.

Suzuki Jimny Heritage Edition 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από τα αυτοκόλλητα και τους κόκκινους λασπωτήρες, υπάρχουν και διακριτικά με τον ρινόκερο που συναντούσαμε στις παλαιότερες γενιές του μοντέλου, ξυπνώντας μνήμες στους μεγαλύτερους ηλικιακά αγοραστές.

Suzuki Jimny Heritage Edition 7

Η τιμή της συλλεκτικής αυτής έκδοσης του Suzuki Jimny στην Αυστραλία είναι κάτι παραπάνω από 21.000 ευρώ (21.300 ευρώ) και το στάνταρ χρώμα είναι το λευκό. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στις αρχές του έτους ένα μεγαλύτερο 5θυρο Jimny και ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα παρουσιάσει την ηλεκτρική του εκδοχή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ