Η Renault μπήκε στα κορτ του Roland-Garros

Renault Roland Garros

Παρέχοντας 100 ηλεκτρικά Megane E-Tech και προγραμματίζοντας μια σειρά από δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, η Renault έγινε επίσημος συνεργάτης του πλέον διακεκριμένου τουρνουά Τένις του κόσμου.

Ξεκινώντας από το φετινό Roland-Garros, που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου-5 Ιουνίου, η Renault θα έχει τον τίτλο του Premium Partner του θεσμού. Η συνεργασία της αυτοκινητοβιομηχανίας με την Γαλλική Ομοσπονδία Τένις (FFT) είναι πενταετής, και εστιάζει σε δύο τομείς: στη βιώσιμη κινητικότητα και στην κοινωνική ευθύνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο του πρώτου, η Renault θα παρέχει 100 αμιγώς ηλεκτρικά Megane E-Tech για τον στόλο της οργάνωσης του παρισινού Gran Slam, που αποτελείται από συνολικά 160 αυτοκίνητα. Έτσι, οι δύο πλευρές θα συμπορευθούν στο δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό τους, καθώς η Renault έχει θέσει στόχο να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030.

Ένα άλλο πρόγραμμα της συνεργασίας Renault και Roland-Garros είναι το «Give me 5», το οποίο εστιάζει στην κοινωνική υπευθυνότητα των νεότερων γενεών. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού η Renault θα συμβάλλει στην ανακατασκευή γηπέδων τένις στα προάστια πόλεων όλης της Γαλλίας, με τη βοήθεια τοπικών καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα «Give me 5» θα χρηματοδοτηθεί με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Στη διάρκεια του τουρνουά Roland-Garros, θα τρέχει το «Let Challenge»: κάθε φορά που ένας αθλητής κάνει Σερβίς, όταν το μπαλάκι του τένις χτυπήσει στο καλώδιο του άνω μέρους του φιλέ και στη συνέχεια προσγειωθεί στο κορτ του αντιπάλου, η Renault θα καταθέτει ένα συγκεκριμένο ποσό. Κάτι τέτοιο συμβαίνει κατά μέσο όρο 2.000 φορές στη διάρκεια του τουρνουά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, η Renault θα προσκαλέσει αρκετές ομάδες παιδιών και εφήβων που διαβιούν σε μειονεκτικό κοινωνικό υπόβαθρο στο τουρνουά τένις του Παρισιού, για να ζήσουν μια σπάνια εμπειρία και να συμβάλλουν στη διοργάνωση βοηθώντας σε συγκεκριμένους τομείς της.

Επίσης, το σήμα της Renault θα υπάρχει στο φιλέ και των πέντε γηπέδων του Roland-Garros (Philippe-Chatrier, Suzanne-Lenglen, Simonne-Mathieu και στα γήπεδα Νο7 και Νο14) σε όλο το τουρνουά, και θα διαθέτει επίσης ειδικά booths στις εξέδρες όπου οι προσκεκλημένοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μελλοντικά ηλεκτρικά πλάνα της εταιρείας. Επίσης, στο πλαίσιο του φετινού Roland-Garros θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το νέο Renault Austral.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η Renault θα παρέχει μια σειρά από ευκαιρίες σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα κορτ του τουρνουά με μηδενικούς ρύπους. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με την εταιρεία carsharing ZITY by Mobilize, με το πρόγραμμα Green Line.

Με το Renault The Originals Line οι φίλοι του τένις θα ζήσουν την εμπειρία να ταξιδέψουν στο Roland-Garros με ένα ρετρό λεωφορείο της RATP από τη δεκαετία του 1930, ξεκινώντας από το διάσημο Atelier Renault που βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία. Τέλος, με το πρόγραμμα Renault Electro-Pop Line πέντε τυχεροί θα οδηγήσουν ισάριθμα παλιά Renault 5 που έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρικά, μέχρι τις εγκαταστάσεις του Roland-Garros.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ