Η πρώτη καινούρια Bugatti μετά από 8 χρόνια έρχεται μέσα στο 2024

Bugatti Chiron Sport

Η εταιρεία του Molsheim επιβεβαίωσε ότι περίπου στο μέσον της χρονιάς που διανύουμε θα αποκαλυφθεί η πρώτη καινούρια Bugatti μετά τη Chiron το 2016. Ποιές φήμες κυκλώνουν το νέο supercar.

Το νέο αυτοκίνητο της γαλλο-γερμανικής εταιρείας, το πρώτο υπό τη διοίκηση του χαρισματικού Κροάτη Mate Rimac, ακούγεται ότι θα κινείται μεν από κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά δεν θα κρατήσει τον θηριώδη W16 τον 8.0 λίτρων με τετραπλό Turbo, που κρυβόταν στην ουρά της Chiron. Το μοτέρ αυτό κάνει το κύκνειο άσμα του με το roadster Mistral και την Bolide.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο supercar του Molsheim θα κάνει το πέρασμα στην υβριδική τεχνολογία, και αυτό είναι επιβεβαιωμένο, με ένα “downsize” για τα δικά του μέτρα και σταθμά στον V12 της νέας Lamborghini Revuelto. Αυτή είναι μία από τις φήμες.

Μία άλλη αναφέρει ότι ενδέχεται να αποκτήσει κάποιον από τους V8 του ομίλου Volkswagen, στον οποίο η Bugatti ανήκει τις τελευταίες δεκαετίες, ή τέλος να κάνει χώρο για έναν V16 8.3 λίτρων της Cosworth. Η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιο ολοκαίνουριο μοτέρ φαντάζει μικρή, προς το παρόν.

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron

Πάντως, ο Rimac στο παρελθόν χαρακτήρισε τον κινητήρα που θα έχει η νέα Bugatti “ιδιαίτερα ελκυστικό”, συμπληρώνοντας ότι θα είναι “βαρέως εξηλεκτρισμένος” για να προσφέρει “χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν”.

Σε αντίθεση με τη Chiron, που ήταν μια βαρέως τροποποιημένη Veyron, η φετινή νέα Bugatti -σύμφωνα με τις φήμες- θα βασίζεται σε καινούριο και εν λευκώ σχεδιασμένο σασί. Ο σχεδιασμός της ξεκίνησε από το 2021 από τον Achim Anscheidt, επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, που παιάνισε με αυτό το supercar το κύκνειο άσμα του πριν τη συνταδιοδότησή του το 2023. Τις μελλοντικές Bugatti θα υπογράφει πλέον ο Frank Heyl.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Bugatti Mistral
Bugatti Mistral

Η καινούρια αυτή Bugatti, λοιπόν, θα αποκαλυφθεί μεν φέτος αλλά τα πρώτα της αντίτυπα θα παραδοθούν το 2026. Ήδη αρκετοί καλοί και έμπιστοι πελάτες της εταιρείας έχουν δει το αυτοκίνητο εν κρυπτώ, στο εργοστάσιο, και έχουν γίνει οι πρώτες παραγγελίες. Άλλωστε, πρέπει να βιαστούν, διότι τα αντίτυπα του αυτοκινήτου λέγεται ότι θα είναι λιγότερα από τα 500 της Chiron και τα 450 της Veyron.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ