Δείτε τη «διαστημική» Bugatti Bolide κατά της διάρκεια των δοκιμών της (Video)

Bugatti Bolide

Με το 16κύλινδρο κινητήρα της, η απόλυτη Bugatti Chiron -η Bolide στην τελική της έκδοση παραγωγής- που προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα, είναι μια μοναδική ηχητική εμπειρία.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση, η Bugatti Bolide βρίσκεται στην τελική φάση εξέλιξής της ενόψει της έναρξης της παραγωγής των μόλις 40 αντιτύπων της. Όλα έχουν ήδη προπωληθεί, με τιμή 4 εκατομμυρίων ευρώ (προ φόρων) το καθένα, και τα πρώτα από αυτά θα παραδοθούν μέσα στο 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρακάτω Video, που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία του Mulsanne, η Bolide εξελίσσεται σε ένα αεροδρόμιο χωρίς ίχνος μπογιάς στο ανθρακονημάτινο αμάξωμά της - το οποίο έχει πολύ διαφορετικό και πιο ακραίο σχεδιασμό σε σχέση με τη Chiron, στην οποία βασίζεται.

Χάρη στον κινητήρα W16, και απαλλαγμένο από όλους τους περιορισμούς του Νόμου σχετικά με την ένταση του ήχου της -μιας και είναι ένα hypercar χρήσης αποκλειστικά στην πίστα-, η Bolide εκπέμπει συγκλονιστικό ήχο.

Θυμίζουμε ότι το θηριώδες 16κύλιδρνο εργοστάσιο ισχύος της έχει χωρητικότητα 8.0 λίτρων, τετραπλό Turbo και απόδοση 1.577 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Κι όλα αυτά με βάρος μόλις 1.450 κιλών - που σημαίνει ότι η Bolide έχει την εξωφρενική αναλογία μόλις 0,9 κιλών / ίππο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, είναι απόλυτα λογικός ο εξοπλισμός της με σύστημα HANS (συγκράτησης του κεφαλιού και του αυχένα). Επίσης, διαθέστει και ενσωματωμένο σύστημα πυρόσβεσης, και με την αγορά της οι 40 ζάμπλουτοι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις track days που οργανώνει η Bugatti σε διάφορες πίστες (κυρίως) της Ευρώπης.

Η Bugatti Bolide, πάντως, είναι συλλεκτική και για έναν άλλο λόγο: μαζί με το roadster Mistral και εξειδικευμένες εκδόσεις της Chiron είναι τα τελευταία αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρείας που θα διατίθενται με τον θρυλικό κινητήρα W16 - ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2003 στην EB 16/4 Veyron. Ο διάδοχος της Chiron θα κινείται από μικρότερο κινητήρα με υβριδική υποβοήθηση, αλλά θα προσφέρει εξίσου φαντασμαγορικές επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ