Που βρίσκεται η πιο ακριβή και πολυτελής ιδιωτική πίστα του πλανήτη (Video)

Magarigawa Club Track

Το Magarigawa Club, η πιο κλειστή λέσχη από ιδιοκτήτες supercars του πλανήτη, δαπάνησε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή της πιο εκθαμβωτικής πίστας του κόσμου.

Για να γίνει κανείς μέλος της λέσχης Magarigawa Club πρέπει να καταβάλλει συνδρομή της τάξης των 200 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, και υπάρχουν μόνο 50 θέσεις. Με το ποσό αυτό η λέσχη προσφέρει δωρεάν φύλαξη και συντήρηση των υπεραυτοκινήτων κάθε μέλους, και πρόσβαση στην εντυπωσιακή πίστα κοντά στον οικισμό Minamiboso, μία ώρα μακριά από το Τόκιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πίστα -που όπως είναι προφανές από το παρακάτω video βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή- είναι ίσως η πιο ακριβή και πιο πολυτελής του πλανήτη. Είναι χαραγμένη στους καταπράσινους λόφους της περιοχής, και πέραν του σιρκουί και των γκαράζ διαθέτει βίλες για τη διαμονή των μελών του Club, πισίνα, εστιατόρια, διάφορα γήπεδα, χώρο για παιδιά, πάρκο σκύλων, βενζινάδικα και πολλά άλλα - ενώ παρέχει και μοναδική θέα τόσο προς το όρος Fuji όσο και προς τον Κόλπο του Τόκιο.

Κάθε βίλα διαθέτει σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και αρκετές τουαλέτες. Τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των μελών του Club σταθμεύουν σε γκαράζ ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας, ενώ το συγκρότημα περιλαμβάνει φυσικά και χώρο για συνολικά τρία ελικόπτερα.

Η πίστα έχει σχεδιαστεί από την Tilke Engineers & Architects του Γερμανού αρχιτέκτονα Herman Tilke, ο οποίος έχει υπογράψει τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων αυτοκινητοδρομίων που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 30 χρόνια και φιλοξενούν τη Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σιρκουί Magarigawa, ωστόσο, ίσως ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει ο Tilke - λόγω κυρίως της μορφολογίας του εδάφους. Έτσι, θεωρείται ένα από τα πιο σύνθετα, δαπανηρά και εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της ιστορίας του motorsport.

Η ασφάλτινη διαδρομή της πίστας έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα και αρκετές από τις 22 της στροφές παραπέμπουν σε εμβληματικές πίστες του πρωταθλήματος της F1. Διαθέτει δύο μεγάλες ευθείες, με μήκος περί τα 800 μέτρα, και πολλές υψομετρικές διαφορές: η μεγαλύτερή του κατωφέρεια έχει κλίση 16% και η μεγαλύτερη ανηφόρα 20%. Τα γκαράζ στα pits χωρούν 35 αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ