Επετειακή Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 για extreme παιχνίδι στην πίστα

Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25

H Porsche Motorsport και η Manthey Racing γιορτάζουν το «αργυρό ιωβηλαίο» τους με την εντυπωσιακή 911 GT2 RS Clubsport 25.

Η αγωνιστική αυτή 911, που φυσικά βασίζεται στην 911 GT2 RS Clubsport, έχει τα διακριτικά 25 Special Edition για τα 25 χρόνια που κλείνει η συνεργασία του γερμανικού εργοστασίου με την αγωνιστική ομάδα του Olaf Manthey, Γερμανού πρώην νικητή στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H 911 GT2 RS Clubsport 25, που θα παραχθεί σε μόλις 30 αντίτυπα και διατίθεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα, δεν έχει μόνο ξεχωριστό χρωματισμό - εμπνευσμένο από τον πράσινο με κίτρινες λεπτομέρειες της 911 GT3 R της Porsche Manthey Racing.

Κάτω από αυτό βρίσκεται -μεταξύ άλλων- το ανασχεδιασμένο ρύγχος με κάθετους αεραγωγούς στις πλευρές του προφυλακτήρα, και το καινοτομικό καπό από ανθρακονήματα με αεραγωγό NACA στο κέντρο και διαφοροποιημένες εγκοπές για τη ροή του αέρα. Η Porsche υποστηρίζει ότι ο νέος σχεδιασμός της ψύξης του κινητήρα της επέτρεψε να αφαιρέσει τους αεραγωγούς από τους θόλους των τροχών και να βελτιώσει την απευθείας ροή του αέρα στα εμπρός φρένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ακόμη, με βάση την 935 Clubsport του 2018, έχει μεγαλύτερα μετατρόχια και εξειδικευμένη πίσω πτέρυγα - η οποία έχει νέα κάθετα πλευρικά τοιχώματα και ανασχεδιασμένη βάαση στήριξης. Τέλος, η 911 GT2 RS Clubsport 25 έχει στην ουρά της περισσότερα ανθρακονημάτινα μέρη, βελτιωμένο διαχύτη και νέους αεραγωγούς και εκεί.

Το εσωτερικό έχει ακριβώς την ίδια φιλοσοφία και σχεδιασμό με την 911 GT2 RS Clubsport, αλλά στην επετειακή διαθέτει ένα μεταλλικό σήμα το οποίο «εκφράζει το status της περιορισμένης παραγωγής».

Όσο για την ισχύ, η 911 GT2 RS Clubsport 25 αντλεί από τον επίπεδο εξακύλινδρο και twin-turbo κινητήρα 3.8 λίτρων συνολικά 690 hp, μέσω του αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ