Αυτά είναι τα «Made in Turkey» οχήματα που θα χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί πεζοναύτες (video)

BMC Kipri 4X4

στρατιωτικά οχήματα από την Τουρκία θα επιχειρούν από δω και στο εξής οι Ουκρανοί πεζοναύτες στα πεδία των μαχών.

Μπορεί η Τουρκία να έχει αναλάβει ρόλο βασικού διαμεσολαβητή προκειμένου να λάβει τέλος ο Ρωσο – Ουκρανικός πόλεμος που μαίνεται από τα Φεβρουαρίου, ωστόσο, ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να πουλήσει ορισμένα από τα προϊόντα της τουρκικής στρατιωτικής βιομηχανίας στην εμπόλεμη ζώνη.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, η τουρκική BMC παρέδωσε στους Ουκρανούς τα πρώτα 50 από τα 200 που πούλησε συνολικά στρατιωτικά της οχήματα στην εμπόλεμη χώρα. Πρόκειται για τα Kipri 4X4 που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Τουρκία και τα οποία ήδη βρίσκονται στη στρατιωτική φαρέτρα αρκετών χωρών (Λιβύη, Πακιστάν, Κατάρ, Τυνησία κα.).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
kipri 4X4

Τo Kipri 4X4 είναι ένα σύγχρονο στρατιωτικό όχημα με θωράκιση που μπορεί να προστατεύει -τα έως 13 άτομα που μπορεί να μεταφέρει – από πυροβόλα όπλα και νάρκες. Στον πύργο του μπορεί να τοποθετηθούν διαφόρων τύπων όπλα (έως 12,7 χιλιοστά) ή εκτοξευτές χειροβομβίδων έως 40 χιλιοστά, τα οποία μπορεί να χειριστεί κάποιος και από το εσωτερικό της καμπίνας. Για την κίνησή του μόνιμα τετρακίνητου οχήματος φροντίζει ένα ντίζελ μοτέρ της γνωστής αμερικάνικης Cummins, 8.900 κυβικών εκατοστών, με ισχύ που φτάνει τα 375 άλογα και τα 1.550 Nm ροπής. Όπως ανακοινώνουν οι Τούρκοι, το βάρους των 18 τόνων αμάξωμα, μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 105 χλμ./ώρα, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα.

Τέλος, να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία πουλάει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, καθώς, το 2018, η εμπόλεμη χώρα είχε παραλάβει 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-2, ενώ, έως τα τέλη του έτους, εκκρεμούν ακόμη 48 για παράδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την παραλαβή των πρώτων 50 ΒΜC Kipri 4X4 από τους Ουκρανούς πεζοναύτες.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ