Μια απίστευτη οικογένεια: Είχαν συλλέξει 90 σπάνια γαλλικά αυτοκίνητα

French cars collection

Στο πέρασμα των δεκαετιών η οικογένεια Minard είχε φτιάξει μια εντυπωσιακή συλλογή από 90 κλασσικά Peugeot, Renault, Citroen, Panhard και άλλα - όμως πρόσφατα αποφάσισε να τα βγάλει σε δημοπρασία.

Στο μεγαλύτερό της ποσοστό η συλλογή αυτή περιλάμβανε κλασσικά και εμβληματικά Citroen, καθώς η οικογένεια βιοποριζόταν επισκευάζοντας τα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρείας. Δίπλα σε αυτά, είχε συλλέξει και αρκετά Peugeot και Renault, αλλά και σπάνιες Panhard ή ακόμα και Gregoire, από τις δύο αυτές εταιρείες που δεν υπάρχουν πια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, περίπου 20 από τα γαλλικά αυτοκίνητα της συλλογής είχαν χρονολογία κατασκευής πριν από το β' παγκόσμιο πόλεμο. Δύο από τα πιο ενδιαφέροντα προπολεμικά αυτοκίνητα ήταν τα Peugeot 201 του 1920 και 301 CR του 1933.

Δίπλα τους, στα διάφορα υπόστεγα και αποθήκες της οικογένειας Minard, μπορούσε να βρει κανείς αυτοκίνητα όπως η Citroen SM του 1973, φυσικά τα κλασσικά Citroen 2CV και DS2, τα Renault 4L και Renault 5, τα Peugeot 204 και 405 - αλλά και πιο σύγχρονα, όπως τα Citroen Saxo και C5 από τη δεκαετία του 2000.

Το πλήθος των αυτοκινήτων ήταν τέτοιο που πλέον η οικογένεια Minard δεν μπορούσε να τα ανακατασκευάσει, κι έτσι αποφάσισε να τα αναθέσει στον οίκο Osenat προς πώληση. Η δημοπρασία, που είχε τον τίτλο «90 Κοιμωμένες», έλαβε χώρα στο Chateau de Breteuil, βόρεια από το Παρίσι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τιμές των αυτοκινήτων στη δημοπρασία κυμάνθηκαν από τα 100 μέχρι τα 20.000 ευρώ, για τα σπανιότερα μοντέλα της συλλογής. Ανάμεσα στα τελευταία ήταν και η Citroen SM του 1973, που η αξία της εκτιμήθηκε στα 15.000-20.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ