Η Nissan βάζει ξανά τέλος στη Datsun

Datsun

H γνωστή και στην Ελλάδα Datsun σταματά τις εργασίες της για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ύστερα από την αποτυχημένη εμπορική της πορεία.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή της Datsun στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Τσενάι, βάζοντας έτσι τέλος στη βραχύβια δεύτερη εμπορική πορεία της μάρκας.

Το 2020 η Nissan είχε κλείσει τα εργοστάσια της Datsun στη Ρωσία και την Ινδονησία, ενώ από το 2019 είχε ουσιαστικά αποφασιστεί το τέλος της μάρκας λόγω των χαμηλών της πωλήσεων.

Θυμίζουμε ότι η Nissan είχε επαναλανσάρει το 2012 τη Datsun, μια ιστορική της μάρκα που είχε γίνει γνωστή για τις πωλήσεις των μοντέλων της από το 1939 μέχρι και το 1986.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Datsun SUV

Στη δεύτερη εποχή της η Datsun είχε λανσαριστεί ως μια μάρκα φθηνών αυτοκινήτων, που διατέθηκαν μόνο σε συγκεκριμένες αγορές του κόσμου, εκτός φυσικά από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. ή ακόμη και την ίδια την Ιαπωνία.

Παρότι στη δεκαετή της νεότερη ιστορία η Datsun προσπάθησε μέσω διαφόρων μοντέλων να προσελκύσει το κοινό των χωρών όπου διατέθηκε, προβλήματα με την ποιότητα κατασκευής, το διαθέσιμο εξοπλισμό και την ασφάλεια των αυτοκινήτων της δεν της άφησαν περιθώρια ανάπτυξης.

Οι άνθρωποι της Nissan ανακοινώνουν ότι παρά το κλείσιμο της Datsun, οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της θα συνεχίσουν να έχουν πλήρη υποστήριξη ανταλλακτικών, εγγύησης και υπηρεσιών after sales.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ