Η νέα νεκροφόρα της Βασίλισσας Ελισάβετ σχεδιάστηκε από την ίδια

elisavet nekrofora

Το παλάτι διόρθωσε το ατόπημα που αφορούσε την επιλογή μίας γερμανικής νεκροφόρας για τη μεταφορά της σορού της βασίλισσας, αντικαθιστώντας την με μία Jaguar.

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η επιλογή μιας γερμανικής καταγωγής νεκροφόρας για τη μεταφορά της σορού της Βασίλισσας Ελισάβετ από το κάστρο Μπαλμόραλ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, πληγώνοντας την εθνική περηφάνεια των πιστών υπηκόων της.

Πρόκειται για ένα… ατόπημα που χθες το βράδυ διορθώθηκε όταν η σορός της βασίλισσας πέρασε τις πύλες των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ μέσα σε ένα βρετανικό όχημα και συγκεκριμένα μία νεκροφόρα που σχεδιάστηκε πριν από λίγα χρόνια από την ίδια την Ελισάβετ και βασίζεται σε μία Jaguar XF.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νεκροφόρα Ελισάβετ

Τη μετατροπή του sedan σε νεκροφόρα ανέλαβε ο βρετανικός οικος Wilcox Limousines ο οποίος επέλεξε το χρώμα “Royal Claret” που αποτελεί το επίσημο χρώμα των βασιλικών και κρατικών οχημάτων.

Κάθε επέμβαση στη Jaguar XF έγινε προκειμένου το φέρετρο να βρίσκεται σε πλήρη θέα από τους υπηκόυς της, οι οποίοι απέτισαν φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη της χώρας με επευφημίες και χειροκροτήματα.

Χρησιμοποιήθηκαν μεγαλύτερα παράθυρα, μια ευμεγέθης πανοραμική οροφή, αλλά και τρία εσωτερικά φώτα ώστε να καταστούν το φέρετρο πιο ευκρινές στο κοινο, κατά τη διάρκεια της νύκτας.

νεκροφόρα Ελισάβετ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, αντικαταστάθηκαν όλες οι κολώνες του οχήματος, ώστε να αυξηθεί το ύψος της καμπίνας και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι χώροι για τη μεταφορά της σορού της Ελισάβετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστά στο καπό της Jaguar XF τοποθετήκε και ένα – κατά παραγγελία – ασημί χρώματος άγαλμα του Αγίου Γεωργίου ο οποίος σκοτώνει έναν δράκο. Πρόκειται για το ίδιο έμβλημα που δεσπόζει και στη Bentley (Bentley State Limousine) λιμουζίνα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις η εκλιπούσα.

Μία νεκροφόρα βασισμένη σε Jaguar (XJ), που έφερε επίσης την υπογραφή του οίκου Wilcox Limousines είχε χρησιμοποιηθεί, τέλος, για τη μεταφορά της σορού της μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, το 2002.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ